Ünlü sanatçıların YouTube hesapları korsanlar tarafından hacklendi

Furkan Güler 10.04.2018 - 13:36
Shakira, Adele, DJSnake, Chris Brown, Katy Perry ve daha fazlası hack dalgasından etkilendi

Gün geçmiyor ki YouTube kanadında sansasyonel bir olay daha yaşanmasın. Dünyanın en çok ziyaret edilen video izleme sitesi bu sefer internet korsanlarının kurbanı oldu. İsrailli olduğu tahmin edilen Prosox ve Kuroi'sh isimli iki internet korsanı, dünyaca ünlü sanatçıların YouTube kanallarını yöneten müzik klibi portalı Vevo'ya ait olan yüzlerce şarkı klibinin başlığı değiştirildi. Shakira, Adele, DJSnake, Chris Brown, Katy Perry ve Eminem gibi büyük sanatçıların ortaya koyduğu milyonlarca izlenen klipler, bir gecede değişime uğradı.

Şarkıcıların YouTube hesapları hacklendi

YouTube yetkilileri hala olaya müdahale etmedi ancak internet korsanlarının bulduğu açığın çoktan kapatıldığı belirtiliyor. Vevo yetkilileri de aynı YouTube yetkilileri gibi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Şu anda şarkı kliplerinin başlığını düzelten yetkililere dadanan bu hackerların amacı ise belli değil.

Fakat illegal yolla da olsa kendilerinin güzel bir reklam yaptığını kabul etmek gerekiyor. Geride bıraktığımız günlerde ana merkezine silahlı saldırı düzenlenen YouTube'un başına artık daha ne gelecek merak ediyoruz. Hali hazırda internetin gündeminde tutulan YouTube'un içerik üreticileriyle de arası pek iyi değil.

Ele geçirilen şarkılardan bazıları,

Güncelleme: Video isimleri yetkililer tarafından düzeltildi.


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 18:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2018 22:07
İsrailli değillerdir çükü apaçık Özgür Filistin yazmışlar başlıklara.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ünlü sanatçıların YouTube hesapları korsanlar tarafından hacklendi
İlginizi Çekebilir