Ücretsiz Netflix Üzerinde Çalışılıyor

Tunay Şahin 24.06.2024 - 21:16
Netflix, bazı ülkelerde ücretsiz, reklam destekli bir sürüm sunmayı tartışıyor. Bu yeni strateji, platformun daha geniş bir kitleye ulaşmasını hedefliyor.

Netflix bazı ülkelerde ücretsiz, reklam destekli bir sürüm sunmayı planlıyor. Bu adım, platformun daha geniş kitlelere ulaşma stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

Ücretsiz Netflix Gelebilir Mi?

Netflix'in Baş İçerik Sorumlusu Bela Bajaria, 2022'de düşük fiyatlı, reklam destekli bir plan tanıttıktan sonra, "Yayın akışında başarının anahtarı etkileşimdir" demişti. Mayıs 2024 itibariyle dünya çapında 270 milyon aboneye sahip olan Netflix, daha fazla kullanıcıyı çekmek amacıyla bazı pazarlarda reklamlarla desteklenen ücretsiz bir sürüm üzerinde çalışıyor olabilir.

Ücretsiz Netflix Üzerinde Çalışılıyor

Bloomberg'e göre, şu anda hiçbir ülkede ücretsiz bir Netflix planı mevcut değil. Ancak, Avrupa ve Asya pazarlarında, özellikle Almanya ve Japonya gibi reklam gelirlerinin yüksek olduğu ülkelerde, ücretsiz Netflix hizmetinin sunulması tartışılıyor.

Reklam Destekli TV ve İçerik Kısıtlamaları

Netflix'in FAST (ücretsiz reklam destekli televizyon) alanına girmesi, abonelik ücretini karşılayamayan veya ödemek istemeyen kullanıcıları hedef alıyor. Şu an ABD'de en düşük fiyatlı plan aylık 6,99 $'lık reklamlı standart plandır. Olası ücretsiz sürüm, popüler dizilerden Stranger Things, Wednesday, Squid Game ve Avatar: The Last Airbender gibi içerikleri kapsam dışı bırakabilir.

Ücretsiz Netflix hizmetinin henüz hangi ülkelerde sunulacağı belli değil.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2024 22:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2024 12:10
YouTube gibi reklamı basacaklar. Her zaman firma kazanır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ücretsiz Netflix Üzerinde Çalışılıyor
İlginizi Çekebilir