Ücretli ve ücretsiz en iyi oyun yapma programları (2023)

Ege Erkek 11.01.2023 - 16:09
En iyi oyun yapma programları hakkında bilgilenmek isteyenler için ücretli ve ücretsiz kaynaklara eriştik. Oyun yapmak için hangi program kullanılır? İşte cevabı!

En iyi oyun yapma programları hayalini kurduğunuz bir iş modelinin ilk adımı olabilir. Profesyonel bir şekilde oyun geliştirmeyi arzuluyorsanız bu içerik tam size göre. “Oyun yapmak için ne yapmalıyım?” diye soruyorsanız Senin Oyunun Senin Fiyatın isimli projemizin bir ürünü olan bu içeriği okumaya devam etmelisiniz.

Bir 3D (üç boyutlu) oyun yapma programı hem ücretsiz hem de kullanım açısından son derece kolay olmalı. Elbette ücretli ve karmaşık bir yapıya sahip olan yazılımlar da mevcut fakat herkese hitap etmek adına bu içeriği geniş bir bakış açısıyla hazırladık. Evde oyun yapmak isteyen bireylere de yöneldik.

Dilerseniz Oyun yapmak için hangi program kullanılır?”  sorusunun cevabını beraber bulalım. Bilgisayarda oyun yapmak isteyen kişiler için bazı ücretli ve ücretsiz oyun yapma programları ile ilgili bilgiler derledik. Bir video oyunu tasarlamak yaratıcılığınız sayesinde sandığınızdan daha kolay olabilir. Oyununuzun türüne göre birden fazla yazılım kullanmanız gerekebilir.

En iyi oyun yapma programları (2023)

En iyi oyun yapma programları

PC'de oyun yapmak ve en verimli sonuçları elde etmek için şu programları kullanmalısınız:

İlginizi Çekebilir: PlayStation 5'te oynanabilen 170 - 380 TL arası spor oyunları!

1. Armory

Armory ile düşük sistem gereksinimleri eşliğinde oynanabilen 3D oyunlar tasarlayabilirsiniz. Yapımcılar bu yazılımdaki oyun motorunu istediği gibi şekillendirebiliyor. Blender entegrasyonu ile donatılan Armory'de üç boyutlu doku çalışmalarınızı sürükleyip bırak mantığı ile çalışan bir panel aracılığıyla tamamlayabilirsiniz.

Bu panelde bir ön izleme seçeneği de mevcut. Modelinizi boyarken neler olup bittiğini ilgili panel sayesinde görebilirsiniz. İsterseniz dokularınızı Armory'nin yapay zekâsından yardım alarak da çizebilirsiniz. Armory'nin en büyük özelliklerinden bir tanesi de kod yazmadan oyun yapmayı kolaylaştırmak.

2. Construct 2

Construct 2 sürükle ve bırak mantığı ile çalışıyor. Bu yazılım aynı zamanda oyunlarınızı Chrome Web Store, HTML 5, Facebook ve Windows Store üzerinden çalıştırmanızı sağlıyor. Kendisinin ücretli bir versiyonu da var. Sağa sola koşma ve zıplama gibi basit ama eğlenceli platform oyunları için birebir. Tıpkı Mario gibi.

3. CopperCube

CopperCube ile birden çok platform için 3 boyutlu oyunlar hazırlayabilirsiniz. Yaklaşık 70 MB'lik bir alan kaplayan bu yazılım oldukça kolay ve kodlama bilgisine ihtiyaç duymuyor. Android, MacOS, WebGL ve Windows platformları için internet sayfaları da oluşturabilirsiniz.

Kendisinde şu araçlar var:

  • Ağaç Oluşturucu
  • Aydınlatma
  • Arazi Düzenleyici
  • Bitki Örtüsü
  • Davranış Modelleri
  • Doku Paketleri
  • Gelişmiş Animasyon Modelleri
  • Gerçek Zamanlı Gölgeleme
  • Gerçekçi Su Dokusu
  • Hızlı İnşaat
  • Steam Entegrasyonu
  • Özel Görsel Efektler 

4. CryEngine

CryEngine sayesinde gerçek zamanlı ve yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyan oyunlar yapabilirsiniz. Yaklaşık 20 yıldır oyun sektöründe yer alan bu platform adını Far Cry ile duyurdu. CryEngine'in bazı araçları ücretli. DirectX 12 desteği sunan oyunlar üretmek istiyorsanız size CryEngine'ı tavsiye  ediyoruz.

5. GameMaker: Studio

2 boyutlu oyun yapmak isteyen bireylere harika imkânlar sunan GameMaker: Studio'nun ücretli ve ücretsiz bir sürümü var. Sürükle ve bırak mantığı ile hareket edebilmenize olanak tanıyan bu yazılım 4 büyük platform ile uyumlu bir şekilde çalışıyor: Android, iOS, Mac ve Windows.

6. Unity

Mobil cihazlar ve bilgisayarlar için oyun geliştirmek isteyenler C++ yerine C# ile de yola çıkabilir. Unity'de Visual Studio desteği var. Modelleme sanatçılarının çizdiği yaratık görsellerini kullanabilir ve dışarıdan animasyonlar ekleyebilirsiniz. 

2 ve 3 boyutlu oyunlar tasarlarken tasarladığınız sahne mülklerinizi canlı bir şekilde ön izleyebilirsiniz. Sanal kaplama teknolojisi ile sanal gerçeklik projeleri üretebilirsiniz. Son olarak bu yazılım için 3 farklı sürüm var: Plus, Pro ve Enterprise.

7. Unreal Engine

1998 yılında Epic Games tarafından piyasaya sürülen bu yazılım birinci şahıs nisancı oyunları ile çalışmayı sevenler için birebir. C++ altyapısı ile çalışan Unrea Engine'in en güncel sürümü Unreal Engine 5. Bu sürüm aşağıdaki sistemler ile uyumlu bir şekilde çalışıyor:

  • Android
  • DirectX
  • iOS
  • JavaScript/WebGL
  • Linux
  • Microsoft Windows
  • OpenGL
  • OS X
  • PlayStation 4
  • Windows RT 

Bu yazıda en iyi oyun yapma programları hakkında bazı bilgiler yayımladık. Oyun yapmaya bir süre ara verip uygun fiyatlı oyunlar satın almak istiyorsanız sizi PlayStation 5'te oynanabilen 170 TL - 380 TL arası spor oyunları! isimli makalemizi okumaya davet ediyoruz.

Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 17.11.2024 03:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.10.2024 18:12
Ücretsiz İnternet Cafe oyunu yapmak istiyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.10.2024 00:17
ben korku oyunu yapmak istiyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2024 18:41
ben macera oyunu yapmak istiyorum
MK Okuru
MK Okuru 19.10.2024 22:12
güzel eğlenceli yapmak istiyorum
MK Okuru
MK Okuru 18.09.2024 22:13
nasıl
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2024 16:22
Oyun yapmak istiyorum
MK Okuru
MK Okuru 19.10.2024 22:11
silah oyunu yapmak istiyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2024 21:52
Oyun yapımını anlatırmısın bilmiyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ücretli ve ücretsiz en iyi oyun yapma programları (2023)
İlginizi Çekebilir