Ubisoft COVID-19 yüzünden oyun erteleyebilir

Berat Darıcı 15.05.2020 - 12:49
Ubisoft ekibi, 2021 yılının ilk çeyreği bitmeden toplam 5 AAA oyun çıkaracak. Bu oyunlardan bazıları COVID-19 yüzünden erteleme alabilir.

Şu sıralar Avrupa'nın dev oyun geliştirici ve yayımcı ismi Ubisoft, Assassin's Creed Valhalla ile adından söz ettiriyor. Fakat yeni haberler biz oyuncular için biraz kötü. Corona virüsü sebebiyle çıkış yapacak bazı oyunlar ertelenebilir.

Ubisoft'un 2021 yılının ilk çeyreği bitmeden toplam 5 AAA oyun çıkaracağını biliyoruz. Bu oyunların dört tanesi hali hazırda duyuruldu. Assassin's Creed Valhalla, Watch Dogs Legion, Rainbow Six Quarantine ve Gods & Monsters. Beyond Good and Evil 2 ve Skull and Bones oyunları bu listeye giremeyecek kadar geç çıkacakları için onların varlığını biliyor olduğumuz halde saymıyorum. Beşinci oyunun ise yeni bir FarCry ya da Prince of Persia oyunu olmasını bekliyorum. Fakat bu oyunlardan bir tanesi erteleme alabilir.

Ubisoft CEO'sunun yaptığı açıklamalara göre COVID-19 çok sayıda belirsizliğe ve engele sebep olmuş. Özellikle motion capture teknolojisini kullanan oyunların yapımlarında yaşanan gecikmeler ve aksaklıklar firması zora düşürmüş durumda. Evden çalışma düzenine geçen firma bu düzenin yapım sürecine kısa sürede etki ettiğini ve geleceğin neler getirdiğini bilmediklerini söylüyor.

Ubisoft COVID-19 yüzünden oyun erteleyebilir

Ubisoft Foward ile yeni oyun duyurusu yapılabilir

CEO'nun sorun yaşadıklarını dile getirdiği diğer bir konuysa oyunların test aşamaları. Ubisoft oyunların bolca bug sorunuyla karşımıza çıktığını düşünürsek firmanın bir de test aşamasında sıkıntı yaşaması bizleri daha da fazla üzebilir. Test aşamasında pek çok oyuncu bir ortamda Ubisoft'un henüz çıkmamış oyununu test ediyor ve karşılaştıkları sorunları yapımcı ekibe aktarıyorlar. Elbette sadece sorunlar değil beğenmedikleri kısımları da söylüyorlar. Henüz çıkmamış bir oyunun tüm test çalışanları için evlerine gönderilme işlemi oyunun sızması açısından büyük tehlike arz edebilir. Bu noktada COVID-19 engeli devreye giriyor.

Ubisoft'un 2021 yılının ilk çeyreği bitmeden çıkaracağı ve henüz bilmediğimiz son AAA oyunu E3 2020 sırasında ortaya çıkarması bekleniliyordu. Fakat E3'ün başına gelenler düşünüldüğü zaman bu duyuru Ubisoft'un E3 etkinliği yerine yapacağı Ubisoft Foward sırasında yapılacaktır. Ubisoft Foward, Ubisoft'un ilk digital canlı etkinliği olacak. Youtube ve Twitch üzerinden canlı olarak yapılacak etkinlikte Ubisoft'un yeni duyurularını göreceğiz. 12 Temmuz 2020 Pazar günü Türkiye saati ile TSİ 22:00'de etkinlik canlı olarak gerçekleşecek.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 16:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2020 19:25
Keyfi ertelemede olabilir,nereden bilicez asıl sebebini nasıl olsa ortada bir covid salgını var şuç keçisi hazır nede olsa.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft COVID-19 yüzünden oyun erteleyebilir
İlginizi Çekebilir