Ubisoft birçok projesini iptal ediyor

Atıf Doğan Özcan 22.07.2022 - 14:01
Ubisoft tarafında bazı gelişmeler yaşanıyor, bunun sonucunda geliştirme ve test aşamasında olan bazı yapımların fişi resmen çekilmiş oldu.

Büyük yapımlarıyla tanıdığımız firmalardan birisi olan Ubisoft, bazı önemli kararlar aldığını bir toplantı esnasında paylaştı. Oyuncuların beklentileri ve istekleri yönünde alınan kararlar sonucunda geliştirme ve test aşamasında olan oyunlar için sonlandırma kararı verildi.

Ubisoft bu sefer oyuncuları dinledi

Bir finansal görüşme esnasında Ubisoft, değişen finansal ortam nedeniyle iki adet oyunu iptal ettiğini söyledi. Şirket tarafından alınan bu kadar hakkında daha fazla bir detay paylaşılmadı. Geliştirme aşamasında olan bu iki oyundan birisi olan Splinter Cell VR, Ubisoft’un Red Storm stüdyolarında Reflections’ın desteğiyle geliştiriliyordu. Diğer oyun ise oyuncular tarafından çok fazla eleştiri alan Ghost Recon Frontline oldu ve o da Ubisoft Bükreş’te geliştirilmekteydi.

Ubisoft birçok projesini iptal ediyor

Konusuna bakacak olursak Ghost Recon Frontline, 100’den fazla oyuncunun 4 kişiden oluşan takımlar halinde birbirleriyle mücadele ettiği battle royale oyunuydu. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında paylaşılan 8 dakikalık bir fragman içerik hakkında bazı detayları oyunculara vermişti. Fakat bu yayınlanan fragman oyuncular tarafından beğenilmedi ve çok fazlaca tepkiye yol açtı. Oyunculardan gelen bu tepkiler sonunda yapımın testleri ve geliştirilmesi durduruldu. Fragman ilk gününde 17 bin beğeni ve 4,8 bin yorum alınca şirket bünyesinde tam bir hayal kırıklığı olarak karşılandı.

Hatta fragman altında yer alan bir yorumda “Damon” isimli kullanıcı  tanıtılan bu yeni oyun nedeniyle Ubisoft’u “oyuncuları görmezden gelmekle” suçladı. Üstelik bu yorum fragmanın kendisi kadar beğeni alınca diğer oyunculardan da benzer tepkiler gelmeye başladı.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 23:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
warehouseman
warehouseman 23.07.2022 02:37
Beklediğim oyunlar arasındaydı,üzüldüm.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2022 00:05
Ubisoft gerçekten böyle çöp stüdyolara bir de kaynak mı ayırıyorsun? Skull n Bones'i de yol yakın iken aradan çıkar yoksa çok büyük alay konusu olacak. Senin gidişin iyi değil, hazır bir kıymetin varken Microsoft ile masaya otur, sat kurtul. Finansal kaygıların da olmaz ohh kafa rahat.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2022 00:01
Beğenilmeyen yani grafikleri, gameplayi vs değil kuru kuru eleştirip araştırma yapmayanlara lafım. Battle Royale'e çevirmişler bu oyunu, oyuncu kitlesinin eleştirisi de onun üzerine zaten. Aklı olan bi gidip YOutube videosunun altındaki yorumlarına bakar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2022 23:48
Tom Clancy ismini Ubisoft'dan alsın biri Allah aşkına, adamın hatırasına ismine daha fazla ne zarar verebilir?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2022 18:14
büyük heyecan ile bekliyordum neyini beğenmiyorlar kimmiş bu oyuncular? aynı far cry ı 6 kez oynamak isteyen yada aynı AC yi 15.kez oynamak isteyenler mi? ya şu kitle dinleme muhabbetini fazla ciddiye alıyorlar bunlara kalsa hep aynı şeyler. gitti güzelim oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft birçok projesini iptal ediyor
İlginizi Çekebilir