Ubisoft, Avatar oyunu üzerinde çalışıyor

Burak Oruç 15.02.2020 - 12:59
Ubisoft 2017 yılında bir Avatar oyunu üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Son gelişmeye göre Ubisoft Avatar oyunu üzerinde çalışmaya devam ediyor.

2017 yılında Massive Entertaintment ve Ubisoft Avatar oyunu üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. O günden bugüne proje hakkında pek detay öğrenemedik. Hatta Massive Entertaintment’in Tom Clancy's The Division 2’yi geliştirmesi ile Avatar oyunu projesinin rafa kalktığı düşünülmeye başlanmıştı. Massive Entertaintment bugünlerde Tom Clancy's The Division 2’nin Warlords of New York adındaki yeni genişleme paketinin çıkışına hazırlanıyor. Tom Clancy's The Division 2: Warlords of New York 3 Mart tarihinde çıkış yapacak.

San Francisco’da yeni genişleme paketinin basına tanıtıldığı etkinlikte, Screen Rant Jesper Karabanov ile konuşma fırsatı yakalamış. Jesper Karabanov Massive Entertaintment’de yapımcı olarak çalışıyor. Jesper Karabanov, “Avatar oyunu üzerinde hala çalışıyor musunuz?” sorusuna evet çalışıyoruz şeklinde cevap vermiş. Avatar oyununu geliştirmeye devam ettiklerini ancak şu anda bu konu da hiçbir açıklama yapamayacağını da eklemiş.

Ubisoft Avatar oyunu üzerinde çalışıyor

Ubisoft Avatar oyunu için beklemeyi tercih ediyor

Şüphesiz Avatar oyunu oyuncular tarafından merakla bekleniyor. Ancak Ubisoft Avatar oyunu konusunda oldukça sessiz. Bir söylentiye göre Ubisoft bünyesindeki Massive Entertaintment’da iki ayrı ekip var. Birisi Tom Clancy’s The Division 2 üzerinde çalışıyor iken diğer ekip ise Avatar oyunu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu söylenti özellikle Massive Entertaintment’in verdiği iş ilanlarına dayandırılıyor. Kulağa makul geliyor çünkü Avatar filmleri için 2021 ile başlayan bir çıkış takvimi belirlendi. Ubisoft’da bu takvimi değerlendirecek ve başarılı bir yapım ile oyuncuların karşısına çıkmak isteyecektir. Bunun için çok iyi bir teknik altyapı kurmayı planlamış olabilirler.

Ubisoft çok oyunculu oyunlar ile oyunuların ilgisini çekmeyi başardığı birçok yapımda gösterdi. Ayrıca bu tür yapımlar şüphesiz Ubisoft için de daha kârlı oluyor. Dolayısıyla çok oyunculu modun ön planda olduğu ancak hikaye anlatımına da önem verilecek bir yapım bizleri bekliyor olabilir. Yeni Avatar filmi 21 Aralık 2021’de vizyona girecek. 2021’deki filmi takiben 2023, 2025 ve 2027 yıllarında devam filmlerinin çıkması planlanıyor. Ubisoft’da eğer bir Avatar oyunu çıkarak ise tanıtım bütçesinden kâr etmek, oyunu çok daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için bu planlanan film takvimini değerlendirecektir.

Ubisoft Avatar oyunu ile ilgili duyuruları, 2021’deki Avatar filminin gündeme geldiği dönemlerde yapacaktır. Eğer yeni Avatar filmi başarılı olursa ve bu başarıyı da devam filmleri ile sürdürürse, 2020’ler Avatar furyası ile geçebilir. Böyle bir ortamın oluşması halinde Ubisoft Avatar oyununu ya sürekli geliştirecek ya da arka arkaya yenilerini geliştirecektir. Hem Avatar oyunlarının hem de filmlerinin, biz oyunculara ve sinema severlere keyifli deneyimler sunmalarını umuyorum.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft, Avatar oyunu üzerinde çalışıyor
İlginizi Çekebilir