Twitch paylaşım modu kaldırılıyor

Murathan Özlü 8.09.2022 - 17:45
Twitch yayıncılarının başkalarının yayınlarını kendi kanallarında paylaşmalarına olanak sağlayan Twitch paylaşım modu gelecek ay kaldırılacak.

Twitch paylaşım modu tarihe karışıyor. Paylaşım modu "Önerilen Kanallar" sistemine çevirilecek. Gelecek ay itibariyle Twitch yayıncıları, kendilerinden daha az izleyicisi olan arkadaşlarının kanallarına, kendi yayınları bittikten sonra paylaşım modu açamayacaklar. Bu yöntem, az izleyicisi olan kanalların tanınırlığı açısından büyük fayda sağlıyordu.

Twitch paylaşım modu Ekim ayında kaldırılıyor

Twitch'in bu kararın arkasındaki sebep, yönlendirilen izleyicinin paylaşılan yayıncı ile "etkileşime geçememesi" imiş;
"Bu özelliği kaldırıyoruz çünkü izleyicilere sunduğu tecrübe, kullanıcıların Twitch''den beklentilerini karşılamıyor. İzleyiciler, yayıncılar ile etkileşime geçebilmeyi isterler ancak Twitch paylaşım modu bunu engelliyor. İzleyicilerin paylaşılan yayıncı ile etkileşimlerini sınırlamak bahsi geçen yayıncının büyümesini de zorlaştırıyor çünkü twitch kullanıcıları ile bir etkileşime giremiyorlar."

Twitch paylaşım modu
Twitch'in bu kararı almasının arkasındaki sebep en yumuşak tabirle garip bir bahane. Çünkü paylaşım modu zaten asıl yayıncının çevrimdışı olduğu sırada çalışıyor ve Twitch izleyicisi, paylaşılan yayıncı ile iletişime geçmek isterse tek yapması gereken onun kanalına geçmek. Çeşitli yayıncılar tabi ki bu kararı saçma bulmuşlar. Kararın son derece gereksiz olduğu ve ufak yayıncıların büyümesini zorlaştıracağı görüşü hakim.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 20:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch paylaşım modu kaldırılıyor
İlginizi Çekebilir