Twitch kripto kumarı yayınları milyonlarca insanı borca soktu

Murathan Özlü 5.08.2022 - 17:04
Son dönemde artan Twitch kripto kumarı yayınları, yayıncılara milyonlar kazandırırken, izleyicilerine akıl almaz paralar kaybettirdi

Twitch kripto kumarı yayınları, yayıncılar ile kripto siteleri arasındaki anlaşmalar sebebiyle büyük artışta. Öyle ki, Twitch'in kumar yayınları için ayırdığı "Slots" kısmı, son yedi ayın zirvesinde. Bu da Fortnite ve Dota 2 gibi oyunların önüne geçtiği anlamına geliyor. xQc, Trainwreckstv gibi milyonlarca izlenen twitch yayıncılarının,  kripto kumar siteleri ile yaptıkları anlaşmalar, izleyicilere çok pahalıya patlamış.

Twitch kripto kumarı yayınları yayıncılara milyon dolarlar kazandırıyor

Bloomberg'in haberine göre kripto kumar siteleri ile yayıncılar arasındaki para akışı akıl almaz düzeyde. Bu sitelerden biri olan Stake, xQc ile sürdürdüğü bir aylık ortaklığın ardından 119 milyon dolar gelir elde ederken, yayıncı Trainwreckstv  ayda 1 milyon dolardan fazla kazandığını belirtmiş.

Twitch kripto kumarı yayınları
Ancak hikayenin diğer yüzü, maalesef bu kadar iç açıcı değil. Bloomberg'in haberine göre, bu yayıncıları takip edip, kripto kumarını denemeye ikna olan -ve yaşları 16'ya kadar düşen- izleyiciler, boş banka hesapları, kenara koydukları paraların dahi yitip gitmesi ve borç üstüne borç ile kalakalmışlar. İzleyicinin kaybı, yayıncılara yapıldığı gibi milyonlarca dolar ile telafi edilmemiş belli ki.

Milyonlarca izleyicisi olan Twitch yayıncılarının, izleyicilerini bilerek bu tuzağa düşürmeler, ve Twitch'in, olay çığırından çıkana kadar sessiz kalması da not edilebilecek detaylar arasında.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 21:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2022 22:32
Twitch yine şaşırtmadı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2022 17:44
Did you mean : keriz.avi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch kripto kumarı yayınları milyonlarca insanı borca soktu
İlginizi Çekebilir