Twitch kötüye kullanımı önlemek için TwitchCop ikonunu kaldırdı

Alparslan Gürlek 5.06.2020 - 11:08
Canlı yayın akışı platformu olan Twitch, kötüye kullanım sebebinden düdük çalan polis ifadesi TwitchCop’u kaldırdı.

Popüler canlı yayın platformlarından biri olan Twitch, kötüye kullanım sebebinden düdük çalan polis ifadesi TwitchCop’u kaldırdı. Twitch sözcüsü, The Verge'e “Kötüye kullanımı önlemek için” TwitchCop ifadesini kaldırdıklarını doğruladı ancak daha fazla ayrıntı sunmadı.

Kaldırılan ifadenin düdük çalan bir polis çizimi olduğunu göz önüne alırsak son yaşanan olaylarla bir bağlantısı olabilir. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde George Floyd’un bir polis memuru tarafından canice öldürülmesi üzerine dünya genelinde #BlackLivesMatter kampanyası başlatılmıştı. Kapmanyayı destekleyenler çoğunlukta olsa bile daima bir yerlerde fırsat kollayan insanların olabileceğini de unutmamak lazım. Bu varsayımlarla ifadenin, bu insanların kışkırtma ya da rahatsız edici başka şekillerde siyahi yayıncılara karşı kullanılma ihtimalini ortadan kaldırmak için kaldırıldığı güçlü bir olasılık.

Twitch kötüye kullanımı önlemek için TwitchCop ikonunu kaldırdı

İfadeler, Twitch yayınlarında ya da özel mesajlarda kullanılabilen küçük görsellerdir. Twitch tarafından oluşturulan ve tüm yayınlarda kullanılabilen ifadelerin yanı sıra yayıncıların kendi aboneleri ve takipçileri için de oluşturabileceği bir dizi küçük resimler olarak biliniyor.

Twitch kötüye kullanımı önlemek için TwitchCop ikonunu kaldırdı

TwitchCop ifadesi, 2017 yılında yapılan bir oylama ile Twitch küresel ifadeleri arasına girmişti. Resmi listeden kaldırılsa da hala önbelleğe alınmış bir URL aracılığıyla görüntülenmesi mümkün. Gelecekte yeniden eklenip eklenmeyeceği ise henüz belli değil.

TheVerge için konuşan Twitch sözcüsü şunları söyledi:

 “Kötüye kullanımı önlemek için TwitchCop ifadesini erkenden çekme kararı aldık. Platformumuzda ortaya çıkan davranışları ve dili ele aldığımızdan emin olmak için politikalarımızı sürekli olarak değerlendiriyoruz. ”

Büyük topluluklara hitap eden büyük platformların sorunlarından biri de maalesef bu toplulukların içine kötü insanların da girebilmesi. Bu insanların can sıkıcı hadiselere sebep olmaması için böyle erken önlemler bazen ani durumlarda, bazen ise sadece tedbir amaçlı yapılmalı. Günümüzde sevilen çok oyunculu oyunlarda da buna benzer tedbirler sıklıkla alınıyor ve güncelleniyor. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege, Rocket League, League of Legends gibi çok büyük sayılarda insanın bir arada oynadığı oyunlarda yasaklı kelimeler (ırkçı söylem, küfür ve hakaret, aşağılama) içeren sohbet blokları diğer oyuncular tarafından rapor edilebiliyor. Oyun denetimi için geliştirilen üçüncü parti yazılımlar ise bu kelimeler içeren sohbet blokları rapor edildiği taktirde otomatik olarak kademeli cezalandırma işlemi yapıyor. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2020 18:56
::::)))))
Kalan Karakter: 300 Gönder
Twitch kötüye kullanımı önlemek için TwitchCop ikonunu kaldırdı
İlginizi Çekebilir