Türk oyunu ExoMecha, Xbox Series X'e geliyor

Ersin Kılıç 1.08.2020 - 16:15
Xbox Games Showcase öncesinde duyurusu gerçekleştirilen Türk oyunu ExoMecha, özellikle grafikleri ve aksiyon dolu sahneleri ile dikkat çekiyor.

Tamen Türk geliştiricilerin imzasının bulunduğu ExoMecha, Xbox Series X ve PC platformlarına geliyor. Aslında ExoMecha, Xbox Games Showcase öncesinde duyurulmuştu. Sunum öncesinde Geoff Keighley'nin sunduğu Summer Game Fest etkinliğinde duyurulan oyun, özellikle grafikleri ve aksiyon dolu sahneleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Türk oyunu ExoMecha, Xbox Series X'e geliyor

ExoMecha ilk olarak tek bir oyun geliştiricisi tarafından yapılmaya başlanmış. Fakat zamanla yapım ekibi büyümü büyümüş ve oyunun çehresi de genişlemiş diyebiliriz. Özellikle böyle bir sunumda yer alarak ne kadar başarılı olabileceğini de göstermiş durumda. Zaten oyunun yayınlanan tanıtım videosuna baktığımızda hem grafiksel olarak hem de aksiyon anlamında dolu dolu bir oyun olduğunun ip uçlarını veriyor. 

Oyunun adı aslında geçtiği dünya ve temasından geliyor diyebiliriz. ExoMecha, egzotik ortamlara sahip, el değmemiş bir gezegen olan OMECHA'da geçiyor. FPS kamera açısına sahip olan oyunda ayrıca adından da anlaşılabileceği gibi mecha savaşlarına da yer verilmiş. "Ücretsiz oynanabilen online rekabetçi bir FPS oyunu" oalrak tanımlanan ExoMecha, esnek oynanışı, dev robotları, eşsiz araçları, karakter yetenekleri ve boss savaşları ile dikkat çekmeyi başarmış.

Oyunda ayrıca devasa takım savaşları, Battle Royale oyun modu ve daha ufak, hedef odaklı bir mod olmak üzereüç farklı mod olacağı da gelen bilgiler arasında. PC, Xbox One ve Xbox Series X için geliştirilen oyunun konsol sürümünün 4K çözünürlüğe ve 120 FPS moduna sahip olacağı da belirtilmiş. Çıkış tarihi henüz belli olmayan oyunun 2021 3. ya da 4. çeyrekte hazır olacağı belirtiliyor.

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 23:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 21:55
crysis ve call of duty türevi bie oyun gibi duruyor türk olması gurur verici ama bir şeyler eksik gibi sanki İnşallah taşlar yerli yerine oturur ve akıcı bir oyun çıkar ortaya
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.08.2020 12:13
Grafik U4 gibi görünüyor, ama bir şeyler eksik. Vuruş hissi tanıtımda bile 0. Gelişim süreci ''gelişerek'' devam ederse, iyi olabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2020 08:28
Oyunun türk yapımcıları tarafından yapıldığını duyduğum zaman google'da firma isimlerini arattırdım, 50 tane "aynı" firma ismine sahip alakasız sayfayı gezdikten sonra kendi sayfalarını buldum ve about/contact kısmında, değil türk ve firma olduklarını hatta insan olduklarını gösteren bir bilgi yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2020 22:48
Tlous 1ve2 gow serisi hic bi zaman xbox ve pc cileri sevindirmick
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2020 17:43
Bunlar dünyada sadece 3 tane oyunun olduğunu zanneden birisinin sözleri bunlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2020 17:06
Teşekkürler XBOX. Türkiye adına teşekkür ediyoruz. Böyle yerli ve milli çalışmalara destek verecek şirketler lazım. Playstation sen de feyz alll.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Türk oyunu ExoMecha, Xbox Series X'e geliyor
İlginizi Çekebilir