Tony Stark'ın Gözlükleri Ve Ardındaki Gerçekler

Tunay Şahin 13.07.2024 - 14:23
Tony Stark'ın gözlükleri kendisi ile bütünleşmiş olsa da ilk kullanım sebebi tamamen farklı bir şekilde oluşmuş.

Tony Stark'ın gözlükleri aslında Robert Downey Jr. için biraz da beklenmeyen koşullardan ötürü onunla bütünleşmesini sağlamış. RDJ, Vanity Fair ile yaptığı bir röportajda, Tony Stark'ın imzası haline gelen güneş gözlüğü görünümünün, kasıtlı bir moda tercihinden ziyade zorunluluktan kaynaklandığını söyledi.

Tony Stark'ın Gözlükleri Sadece Moda İkonu Değildi

Film tarihinde çok az rol, Tony Stark rolündeki Robert Downey Jr.'ın canlandırdırığı Iron Man karakteri ile boy ölçüşebilir. Iron Man beyazperdeye çıktığında, başarı garantisi olmayan riskli bir girişimdi. Downey ve yönetmen Jon Favreau'nun kariyerlerini istikrarsız durumda olması nedeniyle her açıdan bir kumar gibiydi. Ancak Iron Man'in başarısı şimdiye kadar yapılmış en kazançlı ve başarılı film serilerinden birini başlattı ve risk karşılığını verdi.

Iron Man zırhı havalı ve akılda kalıcı olsa da, Tony Stark da en az onun kadar ikonik. Stark'ı tasarımcı takım elbiseleri, şık güneş gözlükleri ve çok belirgin sakallarıyla hayal etmek kolaydır. Gardırop seçimleri ilk başta sadece milyarderlerden beklenen üniformalar gibi görünse de, imzalı güneş gözlükleri ilk olarak zorunluluktan, MCU'nun geleceği üzerinde şaşırtıcı bir etki bırakacak son dakika yaratıcı seçimlerinin bir sonucu olarak ortaya çıkmış.

Tony Stark'ın Gözlükleri Sadece Moda İkonu Değildi

İlk filmde Jericho füzelerinin tanıtımını yaptıkları sahneyi sette yazdıklarını belirten RDJ,  "Korkulmak mı yoksa saygı duyulmak mı daha iyidir? Her ikisini de istemek çok mu fazla?" diye soruyor. Bu sahnede kullanılan repliği, kendisi ve Jon Favreau'nun o gün sahneyi çekerken sette o diyaloğu aktif olarak yazdıklarını, bu yüzden aktörün ipucu kartlarını okuduğu gerçeğini gizlemek için güneş gözlüğü taktığını söyledi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.08.2024 15:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tony Stark'ın Gözlükleri
İlginizi Çekebilir