Tom Hanks ve Rita Wilson’da koronavirüs tespit edildi

Berat Darıcı 13.03.2020 - 10:24
Twitter üzerinden açıklama yapan Tom Hanks, eşi Rita Wilson ve kendisinin koronavirüs testine girdiğini ve testin pozitif çıktığını söyledi.

Ünlü oyuncu Tom Hanks ve Rita Wilson'da koronavirüs testi pozitif çıktı. Çift, isimsiz Elvis Presley filminin çekimleri için Avustralya'daydı. Twitter üzerinden kötü haberi hayranları ile paylaşan Tom Hanks, şunları söyledi. “Merhaba, arkadaşlar. Rita ve ben Avustralya'dayız. Soğuk algınlığı, halsizlik ve bazı ağrılarımız yüzünden yorgun düştük. Rita'nın arada sırada titremeleri oluyordu. Biraz da ateş. Riske girmeden koronavirüs testi yapıldı. Sonuç pozitif çıktı. Peki şimdi ne olacak? Sağlık görevlileri uyulması gereken protokoller olduğunu söylediler. Bu süre boyunca gözlem altında tutulacağız. Gelişmelerden dünyayı haberdar edeceğiz. Kendinize iyi bakın.”

Su anda filmin çekimlerinde görevli ekipten hastalığa yakalanan sadece Tom Hanks ve Rita Wilson var. Çekimlerin iptal edildiğine dair bir detay bulunmamakta. Filmin arkasındaki Warner Bros, kısa süre içerisinde açıklama yaptı. Açıklamada kısaca iki kişinin COVID-19 testinden pozitif çıktığı ve bu bireylerin doğrudan temas halinde olmuş olabileceği herkesi tanımlamak ve iletişim kurmak için Avusturalya sağlık kurumlarıyla iş birliği yaptıklarınızı söylediler. İki kişinin tedavilerinin sürdüğünü de eklediler.

Tom Hanks ve Rita Wilson’da koronavirüs tespit edildi

Koronavirüs, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi seviyesine çekildi.

Şimdiye kadar bilinen 125.000'nin üzerinde hasta ve 4500'ün üzerinde ölüm ile dünyayı etkisi altına alan koronavirüs bir üst seviyeye taşındı. epidemi sınıflandırmasından pandemi sınıflandırmasına geçirilen virüs artık bölgesel değil dünya çapında bir salgın olarak kabul görecek.

Medikal alanda kullanılan bu tabilerden epidemi bir toplum ya da bir bölgede yaygınlaşan kontrolden çıkmış tehlikeli hastalıklar için kullanılıyor. Pandemi ise dünya genelinde bir hastalık yaygınlaştığı zaman pandemi kategorisine alınıyor.

Dünya Sağlık Örgütü, Ocak ayının başında uluslararası acil durum ilan etmişti. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Ülkelerin sağlık personellerinin korunmadığını ve tam olarak konuyla alakalı eğitilmediğini söylüyor. Hastanelerin hastalık için hazır edilmesi ve halkın bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğunun altını çiziyor. Ek olarak Önümüzdeki haftalarda ülkemizde okulların tatil edilmesi bekleniyor.

Bill ve Melinda Gates Vakfı geçtiğimiz günlerde hastalık için yürütülen aşı çalışmalarına 125 milyon dolar bağış yaptı. Koronavirisün güncel haritasına buradan ulaşabilirsiniz.

Falcon and the Winter Soldier çekimleri Koronavirüs sebebiyle ertelendi.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2020 10:33
hepiniz geberin hahahahaha
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2020 16:55
Kurtul lütfen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2020 20:13
bu adama bir şey olursa yakarım dünyayı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tom Hanks ve Rita Wilson’da koronavirüs tespit edildi
İlginizi Çekebilir