THQ Nordic, Nine Rock Games stüdyosu kuruldu

Burak Oruç 10.02.2020 - 13:57
THQ Nordic Nine Rock Games'i kurdu, ilk proje hayatta kalma temalı bir shooter oyunu olacak. THQ Nordic Nine Rock Games ile bünyesine yeni bir stüdyo kattı.

THQ Nordic Nine Rock Games’in kurulduğunu resmen duyurdu. Slovakya’nın Bratislava kentinde kurulan bu yeni stüdyonun ilk projesi, hayatta kalma temalı bir shooter oyunu olacak. THQ Nordic Nine Rock Games işbirliği ile geliştirilecek olan oyuna dair daha fazla detay zaman içerisinde açıklanacak.

Nine Rock Games’in kadrosunda; DayZ, Soldier of Fortune: Payback, Conan ve Chaser gibi yapımlarda yer almış isimler bulunuyor. Firmanın geliştirmeyi planladığı ilk oyunun türüne baktığımızda DayZ ile bir kesişim görüyorum. DayZ fikir olarak çok cazip ancak teknik açıdan çok zayıf bir oyundu. Erken erişime açıldığı ilk günden beri DayZ’ insanları çeken şey oyunda yapabildikleri değil oyun tam anlamı ile bittiğinde yapabilecekleri idi. Bu bağlamda DayZ’den esinlenilen fikirler Nine Rocks Games’de sağlıklı bir teknik altyapı üzerine bina edilir ise, başarılı bir hayatta kalma temalı shooter oyunu görmemiz işten bile değil.

THQ Nordic, Nine Rock Games kuruldu.

THQ Nordic Nine Rock Games ile oyun geliştiriyor

Nine Rock Games’in CEO’su David Durcak konu ile ilgili şunları söyledi: “İlk iş olarak ofisimizi çalışmaya uygun hale getirip yerleşmeye başlayacağız. Sonrasında ekibimizi sayısal yeterliliğini analiz edip hemen yeni projemiz üzerinde çalışmaya başlayacağız. Ekibimizin geniş yetenek yelpazesi, THQ Nordic’in eşliğinde müthiş bir yapıya büründü. THQ Nordic Nine Rock Games işbirliğindeki projemizi geliştirmek için uygun ortam oluştu.”

THQ Nordic’in CEO’su Klemens Kreuzer de bu gelişme ile ilgili konuştu: “THQ Nordic bünyesinde yeni bir stüdyoyu ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Doğru kişiler, doğru zamanda doğru zihniyetle anlamlı bir iletişim kuruyor. Ben bunun iş hayatında bir işaret olduğuna inanırım, bütün parçalar uygun yerde. Slovak ekibi aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Üzerinde çalıştığımız yeni projemiz için heyecan duyuyoruz.

İlk kez Arma 2'nin bir modu olarak tanıdığımız DayZ, 13 Aralık 2018 tarihinde çıkış yapmıştı. Geliştirilmeye başlanmasından 1.0 versiyonunun çıkışına kadar 6 seneden fazla zaman geçmişti, buna rağmen DayZ başarılı bir çıkış yapamadı. DayZ 1.0’ın çıkışından bugüne 1 yıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen oyun teknik açıdan hala birçok sorun içeriyor. Geçtiğimiz günlerde DayZ 1.07 güncellemesi beta olarak özel sunucular için yayımlandı. Bugünlerde 1.07’nin tam anlamıyla oyuna eklenmesi bekleniyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 15:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
THQ Nordic, Nine Rock Games stüdyosu kuruldu
İlginizi Çekebilir