THQ Nordic, Carmageddon'un haklarını satın aldığını açıkladı

Korhan ONUK 4.12.2018 - 10:23
Araba kıyameti devam eder mi dersiniz?

Carmageddon, 1997 yılında çıkış yapmış bir araba oyunuydu. Çıktığı dönemde yapısı nedeniyle eleştirilen, hatta bazı ülkelerde sansürlü olarak piyasaya çıkmak zorunda kalan oyun daha sonrasında belli oyunlarla şansını tekrar denemişti. En son 2016 yılında Carmageddon: Max Damage adıyla yeni oyunu çıkan serinin hakları Stainless Games'in elindeydi. Ancak artık öyle değil.

THQ Nordic, Carmageddon'un haklarını satın aldı

THQ Nordic, bugün resmi sitesinden yaptığı açıklama ile Carmageddon serisini Stainless Games'ten aldığını duyurdu. Geçtiğimiz aylarda Goat Simulator, TimeSplitters, Kingdoms of Amalur gibi serileri aynı çatı altında toplayan firma, böylece elinde bulundurduğu marka sayısını daha da arttırdı. 

Carmageddon serisini bir çeşit araba ve dövüş oyunu birleşimi olarak tanımlayabiliriz. Etrafımızdaki rakiplere çarparak onları onları patlatmaya çalıştığımız oyunda, yayaları da ezebiliyorduk. İçerdiği bu şiddetten dolayı, oyun bazı ülkelerde sansür görmüş, yayalar zombiler ile değiştirilmişti. 

THQ Nordic gün geçtikçe elindeki oyun haklarının sayısını arttırıyor. Geçtiğimiz günlerde her seriye yeni oyun yapmayacaklarını açıklayan firmanın, hali hazırda geliştirdiği yüzden fazla oyun bulunuyor. Siz bu haber ile ilgili ne düşünüyorsunuz, yeni bir Carmageddon oyunu harika olmaz mı? 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
oXelight
oXelight 9.12.2018 07:27
Kingdoms of Amalur dediğin kısımda içimi bir sevinç kapladı :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.12.2018 01:18
Yüzlerce lisans topluyorlar her gün geçtikçe, sonucunu merak ederek beklemekteyim....
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.12.2018 19:20
Telltale Games de sürekli marka satın alıyordu sonu belli. Kontrolsüz büyüme büyüme değildir umarım ne yaptıklarını biliyorlardır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
THQ Nordic, Carmageddon'un haklarını satın aldığını açıkladı
İlginizi Çekebilir