1/2

The Lord of the Rings Online: Rise Of Isengard

Burçin Aygün 6.12.2010 - 17:18
Yüzüklerin Efendisi evreni genişliyor
Yıllardır, büyük bir zevkle, tekrar tekrar okunan efsanevi fantezi edebiyatı ürünü Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi), Peter Jackson'ın yönetmenliği ile beyazperedeye uğramış ve büyük yankı uyandırmıştı. Bu rüzgarla beraber World of Warcraft'ın başarısının da katkısı ile Middle Earth Online isimli bir MMORPG oyununun yapımına başlandı. Proje pek çok kez el değiştirdi, isim değişikliği yaşadı sonunda ismi Lord of The Rings Online olarak kaul edildi ve 2007 yılı baharında piyasaya çıkarak büyük beğeni kazandı. Ödüllü Mines of Moria ve beklentileri pek karşılayamayan Siege of Mirkwood adlı genişleme paketlerinden sonra ise sonunda Rise of Isengard duyuruldu.

Oyunun şu an geldiği nokta ilk kitabın finali. Rise of Isengard ise isminden de anlaşılacağı gibi The Two Towers (İki Kule) adlı kitabı konu alacak. Tabii ki bu ek paket, tek başına The Two Towers'ı içermeyecek, aynen ilk kitap Fellowship of The Ring'in iki ek pakette tamamlanması gibi, birden fazla paket ile karşımıza çıkacak.

The Lord of the Rings Online: Rise Of Isengard
Yenilikler neler?

Peki Rise of Isengard (Isengard'ın Yükselişi)'nde oyuncuları neler bekliyor. Dediğim gibi oyun şu an Kardeşliğin dağıldığı ve Aragorn'un Üç Avcı adıyla elf Legolas, cüce Gimli ile Rohan'a yol aldığı kısımda. Bu da demek oluyor ki hikayede sıra Ak Büyücü, Hain Saruman'ın sahneye çıkmasında. Yapılan basın açıklamasına göre şu an 65 olan seviye sınırı 70'e yükselecek. Açıkçası level seviyesinin sadece beş basamak yükselecek olması, gelecek paketin, Siege of Mirkwood'daki gibi tek bölge ile sınırlı olacağı korkusunu yaratmıştı. Ancak yapılan açıklamalara göre Isengard (buna Tower of Orthanc da dahil), Dunland, Gap of Rohan adlı üç büyük bölge oyuna eklenecek. Dunland, bu topraklar bizim diyerek Rohan'a savaş açan Dunleding'lerin diyarını, Isengard  büyücü Ak Saruman'ın Uruk ve ork orduları ile hükmettiği bölgeyi ve oyunda direkt olarak görülebilecek olan Orthanc Kulesi'ni, Gap of Rohan ise büyük olasılıkla bir sonraki genişleme paketi olacak Rohan için bir hazırlık kısmını içerecek.

- Dunland: Geçtiğimiz Eylül ayında oyunun Free2Play’e geçmesi ile birlikte ücretsiz gelen Enedwaith adlı bölgenin güneyinde bulunan Dunland, At Beyleri’nin diyarı Rohan toprakları üzerinde hak iddia eden Vahşi Adamlar, Dunledings’in vatanı. Kuzeyinde Eski Güney Yolu, doğusunda Dumanlı Dağlar’ı içeren bölge, kahverengi çorak toprakları ile oyuncularını bekleyecek. Dunledingler, Rohan’a olan düşmanlıkları ile Ak Saruman için harika bir piyon konumundalar. Bu bölgede oyuncu Saruman’ın kandırdığı Dunledingler ile savaşacak.