The Last of Us Part II için, yeni bir tanıtım videosu paylaşıldı

Mehmet Akif Zımba 4.06.2020 - 15:08
Naughty Dog ekibi, The Last of Us Part 2 çıkış tarihine haftalar kala, yepyeni bir tanıtım videosuyla daha karşımıza çıkıyor.

Önümüzdeki haftalarda PlayStation 4 için çıkacak olan The Last of Us Part 2 için, yeni bir tanıtım videosu paylaşıldı. PlayStation resmi YouTube kanalından paylaşılan bu videoda, The Last of Us Part 2 boyunca Ellie'nin yaşayacağı fiziksel ve duygusal zorluklar ele alınıyor.

Yine daha önceki videolarda olduğu gibi Ellie, elinde gitarla bir şarkı söylüyor. Yanında da Ellie ile duygusal bir bağı olan Dina ile birlikte bir kampta olduklarını görüyoruz. Sahneler arası hızlı geçişlerle birlikte, oyunda göreceğimiz birçok farklı bölge bu videoda karşımıza çıkıyor.

The Last of Us Part II için, yeni bir tanıtım videosu paylaşıldı

The Last of Us Part 2, bu tanıtım videosuyla, Ellie'nin iç dünyasından bir kesit sunuyor

Videonun başlarında Ellie, bir grup insandan kaçıyor. Kaçarken girdiği bir binada, virüslüler denilen yaratıklara rastlıyor. Etrafında kaçacak bir yer bulamadığında ise, hemen yanında bulunan camı kırarak, kendisine kaçış yolu oluşturuyor. Oyun boyunca, bu şekilde, bizler de zorda kaldığımızda kendimize alternatif yollar oluşturabileceğimizi görüyoruz böylece.

Ancak Ellie oluşturduğu bu yeni yolda ilerlerken yine başka birisinin saldırısına uğruyor ve kendisini savunmak zorunda kalıyor. Ne kadar kaçarsak kaçalım, oyunun dünyasının her köşesinde bulunan tehlikeleri her zaman göz önünde bulundurmamız gerektiğinin kanıtı oluyor bu da.

En nihayetinde binadan bir çıkış yolu bulan Ellie, kendisini Seattle şehrinin sokaklarına atıyor. Ardından hemen saklanabileceği bir yer bulup, durumu değerlendirmeye başlıyor. Oyunda da sık sık karşılaşacağımız bir şey olacak bu. Düşmanlara doğrudan saldırmak yerine, hamlelerimizi iyice düşünmeye itecek The Last of Us Part 2.

Tam bu sırada videonun başındaki kampa geri dönüyoruz. Ellie'nin burada Dina ile birlikte olduğunu ilk kez bu kısımda görüyoruz. Ardından Dina'nın bilekliği bir anlık öne çıkıyor. Birden Ellie ve kaçtığı bir grup insana geri dönüyoruz ve bu bileklik bir kez daha karşımıza çıkıyor. Ancak Dina yerine Ellie'nin bileğinde görüyoruz bu kez. Ardından Ellie bu kovalamacanın açık alana taşınmış olmasını fırsat bilerek, bu kez kendisi düşmanlarına saldırıya geçiyor. Tanıtım videosu da, burada ani bir şekilde sona eriyor.

Bu noktada Dina'nın ölüp ölmediği konusunda net bir şey söylemek zor. Bildiğimiz üzere Naughty Dog, bu tür tanıtım videolarında, açıklayıcı detaylar veren bir firma değil. Bu bileklik Ellie'ye evini hatırlatan bir hatıra da olabilir, aynı şekilde Dina'nın öldüğüne işaret ediyor da olabilir. Bu yüzden bu sorunun cevabını oynadıkça öğrenmek çok daha sağlıklı olacaktır. The Last of Us Part 2'nin, 19 Haziran 2020 tarihinde, PlayStation 4 için özel olarak çıkacağını da, bir kez daha hatırlatalım.

The Last of Us Part II için, yeni bir tanıtım videosu paylaşıldı
İlginizi Çekebilir