The Last of Us Part 2 sızıntıları, ön siparişleri etkilemedi

Mehmet Akif Zımba 2.06.2020 - 16:50
Geçtiğimiz dönemlerde ortaya çıkan The Last of Us Part 2 sızıntıları, oyunun ön sipariş sayısına pek de bir etki etmemiş gibi görünüyor.

Geçtiğimiz ay içerisinde bu yılın en çok beklenen oyunlarından olan The Last of Us Part 2, sızıntıları ile gündeme gelmişti. Görünen o ki, bu durum The Last of Us Part 2'nin ön siparişlerine pek de bir etki etmemiş.

PlayStation CEO'su Jim Ryan'ın CNET ile yaptığı bir röportajda, bu devam oyununun Avrupa'daki ön siparişlerinin, Marvel's Spider-Man'i geçtiğini söyledi. Bu noktada Marvel's Spider-Man'in, Amerika tarihindeki en çok satan süper kahraman oyunu olduğunu da unutmamak lazım.

The Last of Us Part 2 sızıntıları, oyuncuların heyecanını etkilemedi

Jim Ryan bu röportajda, The Last of Us Part 2'nin, yeni nesil için belirleyici bir oyun olmasını istediğini söylüyor. Geçtiğimiz ay ortaya çıkan ve oyunun hikayesi hakkında devasa sızıntılar içeren videolar, kısa süre içerisinde tüm platformlardan kaldırılmıştı. Oldukça hızlı bir şekilde müdahale edilmesine karşın bu videolar, oldukça büyük bir kitleye ulaşmayı başarmıştı.

İlk başta bu sızıntıyı oyunu geliştiren ekipten birisinin sağladığı düşünülse de, sonradan Sony bu durumun gerçeği yansıtmadığını doğruladı. Hatta son paylaşılan raporlarda, bu sızıntıyı Naughty Dog sunucularına sızan bir grup hacker tarafından yapıldığı öne sürülüyordu. Bu raporda sızıntının sorumlusuyla ilgili araştırmaların devam ettiği de söyleniyordu.

The Last of Us Part 2 sızıntıları, ön siparişleri etkilemedi

The Last of Us Part 2'nin, 19 Haziran 2020 tarihinde çıkışını gerçekleştirmesi planlanıyor. Bunun yanı sıra Sony, yapacağı bir canlı yayında, yeni nesil oyunlarını da gösterecek. Jim Ryan, konsollarının teknik detaylarını ve DualSense kablosuz kontrol cihazını tanıttıklarını, ancak bunun tek başına yetersiz olduğunu söylüyor.

Yine de beklentilerimizi fazla yüksek tutmamakta fayda var. Yeni nesil oyunları gözlemleyeceğimiz ikinci bir etkinlik olacak olan The Future of Gaming etkinliğinin, Inside Xbox'a benzememesi en büyük isteğimiz. Birkaç oyun videosu izleyip, daha ne olduğunu anlamadan biten bir etkinlik olursa Sony de, Microsoft gibi tepkileri üzerine çekecektir.

Yine de Jim Ryan'ın bu konuda oldukça heyecanlı olduğunu söylemesi, biraz rahatlatıcı geliyor. Bu etkinlikte göreceğimiz oyunların gizemini koruması ise, aynı seviyede hem merak uyandırıcı hem de biraz olsun korkutucu. Umarız Sony, rakibiyle aynı hataya düşmez ve bu bir saat sürecek olan etkinlikte gözlerimiz gibi gönlümüz de bayram eder.

The Last of Us Part 2 sızıntıları, ön siparişleri etkilemedi
İlginizi Çekebilir