The Last of Us Part 2 Remastered, 3 Nisan’da PC platformuna çıkış yapmaya hazırlanıyor. Sony, oyunun PC sürümünde yer alacak özel grafik ayarları ve teknik detayları duyurdu. PS5 sürümündeki geliştirmelerin yanı sıra, PC oyuncularını sevindirecek Nvidia DLSS 3 Super Resolution, AMD FSR 3.1 ve Ultrawide monitör desteği gibi birçok yenilik de oyuna eklenmiş durumda. Ayrıca, Sony’nin son dönemdeki PC oyunlarında tartışmalara yol açan PSN hesabı gerekliliği bu oyunda kaldırıldı.
The Last of Us Part 2 Remastered, PC oyuncularına geniş bir kişiselleştirme imkanı sunuyor. Oyunda yer alan ayarlar arasında VSync, kare hızı sınırı (sınırsız seçeneği dahil), dokular, gölgeler, yansımalar ve hacimsel ışıklandırma gibi grafik detaylarının kalitesini ayarlayabileceğiniz seçenekler bulunuyor. Ayrıca, DirectStorage desteği ile oyunun yükleme süreleri kısaltılmış. Klavye ve fare kullanıcıları için özel kontrol özelleştirme seçenekleri de sunulurken, tam gamepad desteği de mevcut. Bunun yanı sıra, oyuncuların tercihine göre farklı grafik ön ayarları seçilebilecek.
PC sürümüyle birlikte PS5 için de 2.0 güncellemesi yayınlanacak. Bu güncelleme, oyunun roguelike modu olan “No Return”a yeni karakterler ve haritalar ekleyecek. The Last of Us Part 1’den Bill ve Marlene karakterleri, "Kaçakçı" ve "Risk Alan" oyun stilleriyle bu moda dahil olacak. Yeni haritalar arasında Seattle'ın yüksek bölgelerinde geçen Overlook, terk edilmiş bir okul olan School ve enfekte dolu bir bina olan Nest bulunuyor.
Ayrıca, PSN hesabı kullanmayı tercih eden oyuncular, Ellie için özel bir kostüm ve 50 bonus puan kazanabilecek. Bu kostüm, Naughty Dog’un yeni oyunu Intergalactic: The Heretic Prophet’ten ilham alan bir ceket içeriyor. The Last of Us Part 2 Remastered, Epic Games ve Steam üzerinden 3 Nisan’da erişime açılacak. Bu sürüm, hem teknik özellikleri hem de yenilikçi içerikleriyle PC oyuncuları için dikkat çekici bir yapım olacak.