Team Turquality eSports Club'dan son açıklama!

Ceyda Doğan 6.08.2013 - 23:27
E-spor camiası karışıyor
League of Legends'ın başarılı takımları arasındaki kapışma devam ediyor. Gün içerisinde ANT Gaming'in yaptığı açıklamadan sonra Team Turquality eSports Club da oyuncusunu savunan bir yazıyla, e-spor camiasını sallandırdı. Günün en önemli sorusu? "Kim haklı?"

Söz konusu sözleşmeli bir oyuncu olduğunda, işin rengi ister istemez değişiyor. Doğal olarak okların şiddeti gittikçe artıyor. İşte TT takımının son açıklaması

Team Turquality eSports Club'dan son açıklama!
"Sen oynamak iste gerisini biz hallederiz aslan parçası!

Değerli takipçilerimiz ve e-Spor tutkunları merhaba,

Gün boyu çeşitli online haber sitelerinde oyuncumuz Arda “KillerES” Subaşı’nın sözleşmesini ihlal ettiğine dair haberler okudunuz. Lethilion’un oyunu bırakmasının ardından takımımıza genç bir kan arayışına gittik.

Tüm oklar genç yetenek Arda’yı Lethilion’un varisi olabileceğini gösteriyordu. Takımımızın deli fişeği, 15 kaplan gücündeki oyuncusu Serkan “LongB” Ülkücü transfer operasyonunu yönetmek istediğini bize iletti. Biz de delidir ne yapsa yeridir dedik bu transfer için Serkan’a tüm yetkiyi verdik.

Arda ve Serkan yaşıt çıktı. Hatta Arda transfer teklifini duyunca kulaklarına inanamadı. Gözü kapalı evet dedi. Serkan’la planlar yaptılar. 17 Yaşında pırıl pırıl çocuklar, e yaz tatili de cabası. Eve kapanıp deli gibi oyun atmak için sözleştiler. Her şey yolundayken bir anda pürüz çıktı. Arda suratı beş karış bizlere durumunu anlattı.

Ücretsiz ekipmanları almak için o sözleşmeyi imzalamıştım dedi.” En büyük hayalim diğer profesyonel oyuncular gibi ekipmanlarım ve sponsorum olmasıydı dedi. Üzüldü. Gitmek istemedi. “Ben gitmek istemiyorum. Ekipmanlarımı, bana verilen formayı iade edeyim. Hiç bir yolu yokmu bunun dedi. Madem bu sözleşme o ekipmanlar için. Ekipmanları iade edince bu sözleşmeyi iptal etmezler mi diye bize sordu?”

Sözleşmesini okuduk incelettik. Sözleşmede bulunan açıklar Arda’nın takımımızda oynamasını engel teşkil etmiyordu. Biz bir düşünelim olayı hiç uzatmadan tatlıya bağlarız belki diye düşündük.

Takımı Arda’nın ekipmanlarını iade etmesine kendisine yapılan masrafları biriktirdiği harçlığı ile ödemesini kabul etmiyordu. O sözleşme imzalanmıştı bir kere içi boş ta olsa düğmeye basmışlardı. 17 yaşında bir gencin yeni başlayan e-Sporlar kariyeri bitirilecekti. Nasıl olsa avukat, sözleşme, dava laflarından herkes cayar diye düşünüldü. Öyle ya büyük işlerdi bunlar. Bahsi geçsin yeter… Geri adım atmaya sebep olabilirdi. Arda’nın takımı Arda’nın serbest bırakılması için ticari oyunlara başlamıştı. 5 Ekipman, 3000 – 5000 lira para… Ekipmanları dükkandan satar yoluna bakarlardı. 17 yaşındaki birinin hayalini gerçekleştirmesi kendi kariyerini çizmesi umurunda mıydı? Kapı gibi senet, köy ağası gibi laflar, 17 yaşında iyi bir karne iyi bir oyun hayatına sahip bir gencin babasına kadar gitmişti telefon. Baba sordu. –Yahu bizim oğlan geri versin işte size bu aldıklarını, başka takıma gidecek… Yok bitiririz, oyun moyun oynayamaz dediler babasına…
Unuttukları bir şey vardı. E-Spor gönül işiydi. Oyunculara ısmarladığın tost, içtikleri su, sana zorla yaptırılan şeyler değil. Senin gönlünden kopan şeylerdir. Arda’nın takımı bunları unutmuş. “O kadar yediler içtiler, bedava mı? Malabadi çeşmesi miyiz? Bedeli bu.” Bunları duyduktan sonra bizim için işler değişti. Ne gerekiyorsa, Arda ne istiyorsa yapmalıydık.

Bizi biz yapan, bizleri takım yapan şey, pes etmemek, aile olmak, birbirimizi kollamaktır. Bu yazıyı okuyan değerli taraftarlarla aramızdaki gönül bağını kurmamızı sağlayan yegane şey budur. Asla korkmaz, asla pes etmez, her zaman daha iyisi için var gücümüzle çalışırız.

Bizi iyi dinleyin! Elinizdeki paçavrayla, caydırmak için yazılmış hayali sözleşmelerle, elinden gelen tüm fedakarlığı gösterip ayrılmak isteyen bir oyuncuyu zapt etmek için kullanamazsınız. Bizler takımdan ayrılmak isteyen sözleşmeli hiçbir oyuncuyu kariyerini bitirmekle tehdit etmedik veyahut önünü kesmedik. E-Spor gönül işidir. Team Turquality hiçbir oyuncusunu zorla tutmaz ve oyuncunun kişisel başarısından kar etmeye çalışan kokuşmuş bir ticarethane gibi davranmaz. Arda’nın sözleşmesi hükümsüz, sahte ve asılsızdır. Arda bizimdir.

Nerede kalmıştık?

Kamuoyuna duyurulur!

Sen oynamak iste gerisini biz hallederiz aslan parçası!"

Team Turquality Yönetimi

Team Turquality eSports Club'dan son açıklama!
Bu açıklamadan sonra ANT Gaming nasıl bir tepki gösterecek bilemiyoruz ancak gelecekte, eğer TT hakkını mahkemede aramak isterse, avukatların karşı karşıya geldiği bir durum ortaya çıkacak. Bekleyip göreceğiz.
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2024 04:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Team Turquality eSports Club'dan son açıklama!
İlginizi Çekebilir