Nintendo Switch'in Japonya satışları şimdiden Wii U'yu geçmiş durumda

Ersin Kılıç 31.12.2017 - 17:19
Nintendo vites artırıyor

Nintendo Switch bu sene çıkmasına rağmen özellikle The Legend of Zelda: Breath of the Wild ve Mario: Odyssey gibi oyunlar ile birlikte adeta peynir ekmek gibi satılmaya başlandı. Bu yıl teknolojik cihaz anlamında en çok satan ürünler arasında ilk 5'e girmeyi başaran cihaz, özellikle yılbaşı döneminde de Nintendo'nun yüzünü güldürdü diyebiliriz. Öyle ki toplam satış rakamlarına baktığımızda şimdiden Wii U konsolunu geride bırakmış durumda.

Nintendo Switch, Wiiu'yu geride bıraktı

Konsolun Japonya satışlarını göz önüne aldığımızda 9 aylık süreçte 3.3 milyon rakamını geride bıraktığını görüyoruz. Bu rakam Nintendo için oldukça önemli çünkü Switch şimdiden Japonya pazarında firmanın bir önceki konsolu olan Wii U satış rakamına ulaşmış duruma. 2012'den 2017 yılında kadar Japonya'da 3.3 milyon satan Wii U, bu rakama piyasada kaldığı süreçte anca ulaşabilmiş. Son dönemde Japonya pazarında en çok satan konsollardan biri olmayı başaran Nintendo Switch'in ilk yılında ülkede 5 milyona yaklaşması da bekleniyor. Yine de genel satışlara baktığımızda ilk yılında 10 milyon satan PS2'nin gerisinde.

Konsolun dünya genelindeki net satışları açıklanmasa da ilk finansal yılda toplamda 20 milyona ulaşmasının beklendiği de rapor edilmiş. Yani muhtemelen şu anki toplam satışları 15 milyonun üzerinde olarak tahmin edebiliriz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 01:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.01.2018 10:31
Ersin kardeşim yazılarını ve yorumlarını ilgi ile takip ediyorum, gerçekten bu sektörde çok başarılı birisin ve bunun devamını diliyorum. Ersin peki sence swich’in sonu vita’ya benzer mi?

--------------------------

Öncelikle teşekkürler. Switch, Vita gibi bir konsol değil. Sadece Nintendo oyunları çıksa bile daha başarılı olma potansiyeli var. Kısacası sonu öyle olmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.01.2018 16:10
OGZ PS2 nin ilk yılında 6.5 m sattığını switchin PS2 yi ilk yıl satışları itibariyle geçtiğini söyledi. Hanginiz doğru söylüyorsunuz şimdi?

-----------------------------------------------

Bu haberdeki satışlar sadece Japonya için geçerli.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.01.2018 12:18
Mario ve Zelda için üretilmiş özel bir konsoldan başka bir şey değilki alet. Alanlar zaten Nintendo fanı. Nintendo, daha fazla kişiye hitab etmek için 3. parti geliştiricilere ve daha fazla AAA içerikli oyunlara hatta 18+ oyunlara önem vermeli.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Switch, Wii U'nun toplam satışını geride bıraktı
İlginizi Çekebilir