1/2

Supreme Commander 2

Arda Gündüz 3.06.2010 - 12:31
Savaş meydanlarında metalin parıltısı
Platformlar PC
Supreme Commander 2
  • Yapımcı - Yayıncı Gas Powered Games - Square Enix
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Strateji,Strateji
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 78
Artılar Kullanıcı dostu ara yüz, kısa alışkanlık süresi, elemental birimler
Eksiler Grafikler günümüz teknolojisinde değil, tekdüze RTS oynanışından pek çıkılmamış
İlk savaşın ardından 25 sene geçmiştir ve düşman gruplar, bir şekilde barışı koruyabilmişlerdir. Ne zaman ki yeni cumhurbaşkanı seçilir ve seçildikten sonra suikasta kurban gider, sıcak bir savaşın daha eşiğine gelinir. Daha önce ateşkese imza atmış olan topluluklar, tekrar birbirlerine girmişlerdir. Dünyayı yepyeni bir savaş dalgası ve felaket beklemektedir. Bu ara oyunların en moda senaryosu da bundan ibaret. Açıkçası böyle felaketlere alışmaya başladık.

Makine meydanı

Supreme Commander 2, robotların amansız mücadelesini anlatan bir RTS. Başrolde, ateşkesi bozan üç topluluk; United Earth Federation, Cybran Nation ve Illuminate bulunuyor. Her grupta altışardan olmak üzere toplam 18 görev bizi bekliyor. Klasikleşmiş RTS oynanışının dışına çok fazla çıkılmamış. Üssümüzü koruma, diğer toplulukların üssünü yok etme ve yandaşlarımıza yardımcı olma gibi bilindik görevlerle karşı karşıyayız. Açıkçası ilk oynamaya başlamamdan itibaren yapım, bana Warhammer 40.000 serilerini anımsattı, ciddi anlamda çok benzer buldum. Tabii ki Supreme Commander’daki haritaların büyüklüğü daha fazla ve bir anda ekrandaki birim sayısı oldukça fazlalaşabiliyor.

Supreme Commander 2
"Ateeeeşşşş"

İlk oyundaki grafikler, zamanına göre hiç fena sayılmazdı, ancak ekran doldukça bilgisayarın performansını da olumsuz yönde etkiliyordu. Supreme Commander 2’de bu duruma çare bulunmaya çalışılmış. Detaylar biraz kısılmakla birlikte, bilgisayarın performansı hakikaten de yerlerde sürünecek durumlara gelmiyor. Grafiklerden taviz verilmesi yine de oyun severlerin çok da tercih etmeyeceği bir şey. Robotların ve binaların ayrıntıları gözü rahatsız etmiyor, ama hitap da etmiyor. Su efektleri fena sayılmaz, ancak patlama ve yüzeylerin daha iyi olmasını beklerdim. Daha doğrusu zamanının çok gerisinde seyrediyor.

Her topluluğun kendine özgü birlikleri var ve hepsi de upgrade edilerek daha ölümcül hallere gelebiliyor. Binalarımız da inşa edildikten sonra kendi içlerinde geliştirilebiliyor ve böylece kendi savunma mekanizmaları oluşuyor. Birim ve binalarımızı oluşturmak için, mass ve enerji olmak üzere 2 kaynak kullanıyoruz. Binaları, mühendislerimizle birlikte, ordu komutanımız olarak nitelendirebileceğimiz ACU’lar yapabiliyor. Birimleri geliştirmek üzere kilit binamız Research Center.