Stephen Hawking uyardı! Uzaylılardan her an mesaj gelebilir

Onur Güner 26.07.2017 - 14:47
Gezegen bile belli
Ünlü bilim adamı olan Stephen Hawking'in bildiğiniz gibi uzaylı terimi hakkındaki yaklaşımı pek sıcak değil. Zira ünlü bilim adamına göre şayet biz uzaylılarla iletişime geçersek bu bizim yüksek ihtimalle sonumuz olacak. Ancak her ne kadar diğer bilim insanları Hawking'in bu düşüncelerine katılıyor olsa da bazıları kesinlikle katılmıyorlar. Şimdi de Step Hawking yayınladığı yeni belgeselinde çok ciddi bazı uyarılar yaptı. Zira ünlü bilim adamına göre her an Gliese 832c isimli gezegenden henüz keşfedilmemiş bir yaşam formu bizlere sinyal gönderebilir.

Stephen Hawking uyardı! Uzaylılardan her an mesaj gelebilir
Ayrıca böyle bir durumda ne yapmamız gerektiğini de söyleyen Stephen Hawking, kesinlikle bu sinyale cevap verilmemesi gerektiğini belirtiyor. Bunu da net bir dille, ''Tabii ki cevap vermeyeceğiz!'' sözleriyle belirten Stephen Hawking, tıpkı insanların uzaylılarla tanışmasını Amerika'nın Batı medeniyetiyle karşılaşması ile kıyaslıyor ve sonunun felaket olacağını söylüyor. Hawking'e göre uzayda seyahet edebilen ve gezegenler arası mesajları iletebilen bir teknolojiye sahip yaşam formunun dünyaya geliş sebebi asla iyi olamaz. Bakalım bu açıklamalara diğer bilim insanları nasıl cevap verecek bekleyip göreceğiz. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce böyle bir sinyale cevap vermeli miyiz?
Yorumlar 115
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 01:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2018 22:59
Bırakın bu yalanları önce kendini uzaylılarla düzeltsin boynu düşmüş garibin ona yardim etmiyen uzaylibizemi yardim eder. Sasarim bu dünyadaki aptal insanlara
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2017 15:42
bi kere uzaylılara göre biz uzaylı oluyoruz bizim niyetimiz kötü değilse onların niyeti niye kötü olsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2017 17:09
Stephen bi yaşlanmadı gitti...
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2017 12:12
He ya bir sen kaldın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
hemmen
hemmen 1.08.2017 12:37
bi kere bilimadamları diyoki, zaman sonsuzdan beri var olduğundan dolayı yokluk üzerinde o kadar zaman geçerki, rastlantısal olarak enerji ve kütlesel varlık oluşur. bu durumda stefın da sonsuz sayıda farklı fizik kurallarında evren vardır diyor. yani aklınca Allah olmadan da yokluğun kendi kendine var olabileceğini söylüyo. ben de ona derimki zaman nedir ulan dangalak, veya yokluk üzerinde uzun zaman geçince enerji ve kütle oluşum kuralını kim koymuş? zamanın olması ve bu enerji oluşum kuralını koyan biri lazım değil mi? ben de size sahih hadis söyliyim(sahih hadis=islam peygamberinin doğru olan sözleri)''Zamana sövmeyin, Zamanın kendisi Allahtır''. bu hadis islam alimleri tarafından hiçbir zaman anlaşılamamıştır ve sahih olmasına rağmen şüphe duyulmuştur bazılarınca da. fakat ben yukarıdaki bilgiye göre zamanın, yokluktan varlığı oluşturduğunu duyunca kafamdakiler, yapboz parçaları da birbirine oturdu:). İslamda hiç bir bilimsel açıklamaya karşıtlık bulamazsınız. ateistlerin müslüman olma vakti gelmedi mi, bunca mantıklı açıklamayı duyduktan sonra bahaneniz de kalmayacak.
komikaze
komikaze 3.08.2017 15:05
AZMAN61
Ateistler ve deistler diye genelleme yapılmasına ben karşıyım.Deistim diye ortalarda dolaşmıyorum :) Literatürde deist diye inancımı tanımlıyorlar fakat ben senin dediğin zihniyette değilim.Yani Allah yarattı sonra bıraktı benim düşüncem bu değil.

Allah yarattı diye düşünmüyorum en başta fakat Allah diye bir kavramın olmadığınıda savunmuyorum.Sizin düşüncenizdeki Allah olgusu dışında bir düşünceye sahibim yani patlamadan önce yaratılan bir çekirdek var ve bu çekirdek patlatılıyor.Daha sonrasında o patlayan çekirdek gezegenlerin ve canlıların oluşmasına ışık tutuyor kaynak yani.Çekirdeğin oluşumunu sağlayan neydi yani esas soru işareti ve bulunması gereken nokta burası.Çünkü ortada 2 tane evren var hem düz hem de ters yönde bizim de içinde bulunduğumuz evren belli bir istikamet yönünde büyümeye devam ediyor.Olgular baştan sona gidiyor fakat diğer evrende ise patlamadan oluşan sondan başa doğru bir zincir söz konusu.

Her neyse tehlike mevzusuna gelirsekte insanların inançlarıyla tehlike derecesi örtüşmez.Bu tamamen zihniyet ile alakalı bir durum yani bir adam dindar olabilir fakat bu onun cani olmasını engellemez.Ya da bir adam ateist , deist olabilir bu o adamıda piskopat , pislik ya da herhangi bir başka kavramlar ile suçlamak için yeterli delil değildir.Dine inanırsın ya da inanmazsın benim inanmama durumum bilinçsizlik ya da araştırma yapmadan cahil olmam ile bir alakası yok.Sebep ve sonuçları tartınca elindeki verilerin neye inanıp inanmayacağını belirliyor , dolayısıyla da ben bu veriler ve yaşanmışlık ile birleşen deneyimlerim sonucunda bu inanca kavuştum.Tekrar söylüyorum dine inanan insanlara saygım sonsuz hiç bir lafım yok ama aynı tepkiyi de karşı taraftan bekliyorum.Herkes medeni bir şekilde neye inanıp neye inanmayacağını özgür bir şekilde seçebilir.Ben insanlarla oturupta inançlarını değiştirmek gibi bir çabam olmadı olamazda hatta olmamalıda.Sen veya başkaları dine inanıyorsunuz diye herkes inanmalı mı ya da ben inanmıyorum diye kimse inanmamalı mı ? Tabi ki de hayır.

İnançsız insanların toplumda var olmaları sosyal-kültürel trajedileri tetiklemez.Asıl trajedi nedir biliyor musunuz zorla ve yobazca diretmelerdir.Bana göre toplum için en önemli husus aile ve ailelerden çocuklarımıza aktardığımız saygı ve sevgidir.Daha sonrasında toplumun gelişmesini sağlayan diğer element ise bilimdir , araştırmadır.Din toplumları düşünmemeye ve kaderciliğe iten bir husustur.İnsanlar sürekli bir şeyler bekliyor ve üretmiyorlar.Biz diyoruz ya toplumumuz tüketici diye bunun sebebi nedir tamamen devleti yöneten kişilerin dini hususları topluma dayatmaları ve bir kural gibi işletmeleridir.Ben demiyorum ki din olmasın olsun fakat medeniyeti dine sokmak zorundayız eğer sokamaz isek bu şekilde devam etmeyecektir bunu hala savunuyorum.

Bir tehlike arıyorsanız gençler o tehlike zaten ülkemizin geldiği durumdur.Eğer gerçektende yaşadığımız ülke için birşeyler yapmak istiyorsanız o deistmiş bu ateistmiş o şöyleymiş bırakın bu işleri bunların hepsi palavra insanları sömürmek için uydurulan kavramlar.
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2017 08:35
01:04 deistler çok yaygınlaşıyorsa önlem almalı bence ne yapabiliriz bro. Ateistlerin sayısıda fazla ama bunada bir set çekmeli birde satan lar var bunları direk postalamalı dimi

MK Okuru
MK Okuru 3.08.2017 05:00
güzel sözlerin var araya uygunsuz yorumlar koymuşsun ama gene de iyidir. Şöyle bir eklenti yapalım evren sonsuz değildir. Bilim adamları (adam olanlar) evren de var olan yıldızların yakıtının en sonunda tükeneceğini genişlemekte olan evrenin küçülerek en sonunda içine çökerek yok olacağını söyledi..
azman61
azman61 3.08.2017 01:04
deistler ateislerden daha tehlikelidir ve yaygınlaşma
eğilimi göstermektedir.deistlere göre ALLAH yaratır sonrada kendi haline bırakır karışmaz..
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2017 23:22
19:00 düşünmek ve sorgulamak, kuşku bırakmamayı sağlar. kuşku her insanda mevcuttur ama beyin ilaç gibidir, ihtiyaç anında bedenin yaptıkları inanılmazdır, örneğin bir insanın kolu kırılsa vücut önlem olarak acıyı demore edecek yolları kendiliğinden bulur engelleyemezsin çünkü henüz kontrol edilmiyo
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2017 19:00
mutluluk bu dünyada bir boka yaramaz ancak benimseyemediğin gerçekliği cazip kılarsın. cennet yalanı dünyadaki cehennemi benimsememize sebep oldu. düşün ki dünya cennetin ta kendisiydi. ne yaptık ona ?
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2017 14:36
14:26 yorumuna katılıyorum ama şunuda anlarsın ortalıkta müslümanlara karşı büyük bir oyun oynanıyor sen müslüman oluyor diyorsun bende diyorum sen öyle zannettmen için elinden geleni yapıyorlar yani aramıza sızıyorlar. tamam biraz kurgu gibi görünebilir ama dünyayı ajanların yönettiği bir gerçek
hemmen
hemmen 2.08.2017 14:26
ben savaşarak dünyayı ele geçireceğiz demedim. insanlar islamın hak din olduğunu anlıyorlar, islam giderek yayılıyor. youtubeda müslüman olan hristiyanları, papazları bulabilirsiniz. müslümanlar da başka dinlere geçiyorlar fakat onlar cahilliklerinden ve çevresindeki müslümanların veya anne babalarının islamı yanlış öğretmesi, düzgün açıklamaması yüzünden oluyor. müslüman olanlar ise gerçeklere ve mantığa dayalı olarak müslüman oluyor.
hemmen
hemmen 2.08.2017 13:48
gmail adresim: ahmeterkangm@gmail.com
sorusu olan herkes mesaj atabilir,
komikaze
komikaze 2.08.2017 08:50
Gönül doymasını mecazi söyledim zaten amacı birşeyin ispatı değildi.Siteden Mesaj gönder banaaa mail adresini.
komikaze
komikaze 2.08.2017 08:31
Ben ateist değilim deistim.Tabi Allah diye bahsettiğiniz olgu için daha farklı düşünüyorum .Her neyse ben cennete gitmek ya da cehenneme gitmemek gibi kaygılarım yok ki tabi gerçek dışı birşey olduğunu çok net biliyorum.Nasıl biliyorsun bu kadar net dersende gözlerimin gördüğü bir takım şeyler var ve zaten bu şekilde olan olaylarla kim karşılaşsa tüm dinleri anında bırakır emin ol :)
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2017 08:27
İslam dünyaya hakim olacak(?) nasıl olacak o iş bilader? Filistin in etrafı komple müslüman varken bir İsrail'e laf söylememek nasıl bir şey? İran Afganistan Suriye müslüman değildi de ben mi yanlış biliyorum yoksa sen hayal dünyasına altın biletlemi gidiyorsun?
hemmen
hemmen 2.08.2017 04:08
Ben bilimsel gerçekleri konuşuyorum. O hadisi şerif yüzlerce yıllık kaynaklarda var. Yani zamanın yokluğu yaratması bilimsel olarak kanıtlanmadan önce de vardı. Bilim geliştikçe islami gerçekler bilimsel olarak kanıtlanıyor ve daha iyi anlaşılıyor. bi de işin şu tarafından bakın: siz haklıysanız eğer siz de biz de yok olup gidecez, biz halıysak siz cehenneme biz cennete gitcez. yani müslüman olmak her halükarda daha faydalı daha mantıklı. hem dünyada da öldükten sonra cennete gideceğimiz umudunu taşıdığımız için sizden daha mutluyuz. Avrupada amerikada insanlar mutluluk için tekrar dinlere dönüyorlar. türkiye olarak onlardan yarım yüzyıl geriden geldiğimiz için buradan anlaşılmıyor pek. 20 yıl sonra olur mu bilmem ama islam dünyaya hakim olacak.:)
Şurda araştırmalar yapmış saygın bir adam var diyosun . ben de o adamın araştırmasının doğru olduğunu ve islamla birebir örtüştüğünü söylüyorum. gönlüm doymuyor diyorsun, önemli olan aklının doyması değil midir? gmailden konuşalım, aklını doyurmayan hiçbişey bırakmam, burada tartışmak zor oluyor. her zaman kayıptasınız ateistler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2017 00:29
ilimle doğru anlamda bağı olanlar neden uzaylı olamayacağını bilir. Ha bu arkadaş zamanında maddesel bütünlük yeterli yoğunluğa ulaştığında evren kendi kendine oluşmuş Allah yoktur demiş ve sonrasında bilimsel zekasının itirazıyla bütün bu evreni yaratan güç kendi kanunlarını da koymuştur demiştir..
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2017 04:52
söylediklerimi anlamamışsın, inançsızlığın ilmi olmaz ama ilimle uğraşmak için inanmak şart değil. Yaratıcı zenginliği istediğime ilmi isteyene veririm der. İlimle alakalı konularda taraf olunmaz. İnanç ilimle tamamlanır. Bulana değil sonuç ve doğruluğa bakılır. İlimde doğru inançsızlıkla örtüşmez..
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2017 19:10
ben size söyleyim ikinizde de iş yok. inancınızı destekleyecek bilgiyi bile inancı olmayan bir adam sayesinde destekleyebiliyorsunuz.
hemmen
hemmen 1.08.2017 12:19
sende iş var:)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Stephen Hawking uyardı! Uzaylılardan her an mesaj gelebilir
İlginizi Çekebilir