Steam'e rakip olan yeni bir video oyun mağazası yayınlandı

Furkan Güler 17.10.2018 - 11:56
Uplay, Origin ve Gog'dan sonra Discord üzerinden de oyun satın alabileceğiz.

PC oyunculuğunun yılmaz kalesi olan Steam, son yıllarda çıkan rakipleri karşısında hiçbir zaman üstünlüğünü kaybetmedi. EA tarafında Origin, Ubisoft tarafında Uplay gibi platformlar var olmasına karşın, bağımsız stüdyoların büyük desteği sayesinde Steam her zaman PC oyuncuların bir numaralı tercihi oldu. Şimdi ise Steam'e rakip olarak yeni bir dijital mağaza daha açıldı. Vakti zamanında Team Speak'in yerine geçerek oldukça kolay bir kullanım sağlayan ve ücretsiz olarak oyuncuları birbirine bağlayan Discord, artık oyun satmaya başlayacak.

Discord üzerinden artık oyun satın alabilirsiniz

Konsol dahil her oyuncunun tercih ettiği konuşma programı olan Discord, işleri biraz daha ileriye götürüp oyun satmanın dışında bazı bağımsız oyunları süreli olarak sadece kendi platformunda sattıracak. Ancak oyun satmanın dışında, satın alımdan sonra verilecek müşteri desteği ve indirimler de büyük bir önem taşıyor. Sadece indirimlerle oyuncuları kendine bağlayamayan diğer platformlar (Origin ve Uplay) maalesef Steam kadar stabil çalışamıyorlar.

Bakalım Discord bu alanda ne kadar süre varlığını sürdürebilecek? Günün sonunda Steam'e alternatif olarak yeni bir rakibin sahalara inmesi ise bizim açımızdan oldukça güzel.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2024 18:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
kahvebitti
kahvebitti 17.10.2018 18:26
bana fiyat en uygun nere verirse ordan alırım steamde indirim bekleyerek yada oyun çıktık dan 1 2 sene sonra oynayarak blizzard oyunlarınıda wow dan kazandığım tokenler ile hallediyorum origin uplay gog x y z artık hangisi varsa hepsinin fiyatları çok pahalı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.10.2018 16:12
Steam archvement lar sayesinde bu kadar tutuldu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Steam'e rakip olan yeni bir video oyun mağazası daha geldi
İlginizi Çekebilir