1/2

StarCraft II: Heart of The Swarm

Mert Günhan 8.03.2013 - 14:25
Kılıçlar Kraliçesi geliyor
“Ben Sürü’yüm. Ordular yok olacak, dünyalar yanacak. Sonunda, bu gezegende, intikam benim olacak çünkü ben Kılıçların Kraliçesiyim.”

                            Sarah Kerrigan a.k.a Queen of Blades
Şimdiye kadar video oyunları tarihinin en güçlü kadın karakterlerini sayarsak elimizde çok uzun bir liste olmaz fakat Sarah Kerrigan şüphesiz bu listenin başında gelir. Oyun sektörünün hitap ettiği kitle genellikle erkek oyuncular olduğu için şimdiye kadar hep erkek karakterleri hikaye eksenlerinde gördük,  bu yazının Kadınlar Gününe denk gelmesi ise güzel bir tesadüf oldu.

StarCraft II: Heart of The Swarm’un ana karakteri olan Sarah Kerrigan, oyun dünyasının büyük trajedilerinden birisi. Orijinal olarak Terran’ların tarafında savaşan Kerrigan, Zerg’ler tarafından yakalanıp insan/Zerg hibridine dönüştürülerek, Overmind’ın kontrolüne girmiş ve bir zamanlar omuz omuza savaştığı ırka düşman olmuştur. Overmind’ın yok edilmesi ile Zerg’lerin başına geçen Kerrigan, bir daha asla dönemeyeceği bir yola girmiştir.

StarCraft II: Heart of The Swarm
Şüphesiz Blizzard ekibi bu tarz “kahramanlıktan anti-kahramanlığa” geçiş hikayeleri yazmayı çok seviyor. Bunu Illidan, Arthas gibi örneklerde daha rahat görebiliyoruz. İşin ilginç yani, bu karakterler her ne kadar göreceli “kötüler” olsalar bile, insanlar onları sevmeye devam ediyor.

StarCraft II’nin ikinci ek paketi Heart of The Swarm Kerrigan’ın Arcturus Mengsk’e karşı verdiği intikam hikayesini konu alıyor. Yeni birimler, yeni mekanikler ve 20 görevlik yepyeni bir hikaye içerecek oyun, 12 Mart’ta raflarda olacak.

Wings of Liberty’de yani ilk oyunda olayları Jim Raynor’ın perspektifinden yaşamış, Raynor’ın Sarah’yı kurtarmasına şahit olmuştuk. StarCraft’ın hikayesini takip edenler rahat bir nefes alacak eski Kerrigan geri gelecek derken, derin karanlıkların hemen dağılmayacağına şaşmamak lazım çünkü Kerrigan intikamını almadan rahat etmeyecek gibi görünüyor.

StarCraft II: Heart of The Swarm
Heart of The Swarm tam olarak bunu konu alıyor; Kerrigan’ın intikamını. Blizzard oldukça güzel bir sinematikle bize hikaye hakkında bolca ipucu verdi zaten, Kerrigan’ın kaderini öğrenmemize ise oldukça az bir zaman kaldı.  Peki ama Kerrigan Wings of Liberty’nin sonunda nasıl insan olmuştu? Char’da Xel’Naga’nın gücünden faydalanarak Koprulu sektörünü Zerg sürüsünden kurtarmaya çalışan Jim Raynor, bunun sonucunda Kerrigan’ı insan formuna çevirmiş ve Sürü ile bağlantısını kesmişti. Kılıçlar Kraliçesi’nin yokluğu Sürü’yü dağıtmış ve galaksi kurtulmuştu fakat bu ne kadar sürecekti? Peki ama insan olmasına rağmen Kerrigan neden intikamının peşinden gitmeyi tercih edip geri kalan Zerg’leri arıyor işte bu Heart of The Swarm’un cevaplayacağı sorulardan.

Ek paket aslında apayrı bir oyun gibi geliyor. Özellikle ben StarCraft II’nin bu yapısını çok sevdim. İlk etapta oyunun üç ayrı paket halinde geleceği söylendiğinde Blizzard oldukça geniş bir tepki ile karşılaşmıştı fakat artık bunun iyi bir karar olduğunu görüyoruz. Özellikle böyle ayrı ayrı çıkması StarCraft II’nin senaryo yapısını oldukça derinleştirirken her yeni ek pakette yeni oyun mekanikleri denenmesine fırsat yaratıyor.

Wings of Liberty hissiyat ve atmosfer olarak daha aydınlık bir oyundu belki fakat Heart of The Swarm öyle değil. Kerrigan’ın hikaye boyunca yapacağı fedakarlıklar ve ana karakterlerin Zerg olması gibi sebeplerden dolayı oldukça karanlık ve tatmin edici bir hikaye ile karşılaşacağımızı söyleyen Blizzard, HoTS sayesinde Zerg etik kodlarını ve yaşam felsefelerinin daha anlaşılır olacağını açıklamıştı zaten. Bunun yanında Kerrigan’ın Sürü ile yaşadıkları, yabancılaşma, kimlik ve sorumluluk gibi temalar HoTS'da yoğun bir şekilde incelenecek.