1/3

StarCraft 2: Heart of the Swarm (İlk Bakış)

Serdar Utku Kartal 2.07.2012 - 12:00
Zerg’lere “biz böcek değiliz” deme şansı...
1999 yılında ilk bilgisayarımı aldığımda Winamp’tan sonra kurduğum ikinci yazılımdı Starcraft. O zamanlar sadece hikaye kısmını oynardım ancak bilgisayarların yaygınlaşması ve internetin evlerimize girmesi sonucu çoklu oyuncu kısmına hızlı bir geçiş yapmıştım. O günlerden tek hatırladığım Koreli’lere olan nefretimdir. Ben binaları tamamlayana kadar üssüme girerlerdi adamlar. Ne bileyim bütün Kore’nin yavaş yavaş Zerg olmaya başladığını.

O aralar Starcraft’ın Broodwar ek paketini de bir güzel oynamıştık. Yavaş yavaş sıkılmaya başlamamızın hemen ardından kulağımıza gelen “Starcraft 2 çıkıyormuş seneye(!)” lafları bizi yine şevklendirmiş ve oyunu oynayan ellerimiz paslanmasın diye oynamaya devam etmiştik.

Çok seneler geçti
Tabi sonucu hepimiz biliyoruz. Sene 2001 oldu, geçti 2002 oldu, 2006 oldu, 2009 oldu… Blizzard her sene utanmadan E3 fuarına katılıp “bakın böyle bir oyun yaptık, Blizzard Campus’te deliler gibi oynuyoruz ama oyunu daha piyasaya sürmüyoruz çünkü bizim akli dengemizde sorun var” diyerek her sene daha da ağzımızın suyunu akıttı.

StarCraft 2: Heart of the Swarm (İlk Bakış)
Yıllarca Kerrigan için gözyaşı döken ve artık oyunu beklemekten yaşlanmış bünyelerimiz tam umudu kesmişken internet dünyası Starcraft 2 üçlemesinin ilk oyunu olan Wings Of Liberty’nin 27 Temmuz’da raflarda olacağını söyledi. Evde “Hell, it's about time!” diye bağırdığımı hatırlıyorum.

Wings Of Liberty’i bıkmadan, sıkılmadan hala oynuyoruz. O kadar yıl beklemenin acısını çıkarıyoruz bir anlamda.

Blizzard ise ikinci oyunun çok yakında geleceğini söyledi. Ancak sanırım bu durumu kimse önemsemedi çünkü ilk oyunu ilkokulda beklemeye başlayanlar oyunu üniversitede oynayabilince haliyle insanların şevki kırıldı. Blizzard’ın söylediğine göre oyun 31 Aralık 2012’de raflarda olacak.