Star Wars Outlaws Ön İnceleme

Murat Oktay 10.06.2024 - 23:02
Star Wars Outlaws ön inceleme yazımızda, Ağustos sonunda çıkacak olan açık dünya oyununa yakından bakıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Ubisoft'un düzenlediği özel bir etkinlikte verilen bilgiler sayesinde, 30 Ağustos tarihinde çıkacak olan Star Wars Outlaws oyununa ön inceleme yapma şansımız oldu. Bize anlatılanlar ve gördüklerimizi paylaşmak için de çok heyecan duyuyorum. Sizi hiç bekletmeden hızlıca paylaşmaya başlayayım.

Star Wars Outlaws İlk Bakış

Star Wars evreninde geçen ilk açık dünya oyunu Outlaws bizi çok çok uzak bir galaksiye götürüyor. Empire Strikes Back ve Return of the Jedi arasında geçen macera, bize Kay Vess'in ve onun müthiş yardımcısı Nix'in hikayesini sunuyor.

Star Wars Outlaws Ön İnceleme - 1
Star Wars Outlaws Ön İnceleme

Star Wars Outlaws Hikayesi

Baştan söylememiz gerekirse bu bildiğimiz Star Wars hikayelerinden biraz ayrılıyor. İyi tarafta olmaya çalışan bir karakter olan Kay Vess'i canladırırken aynı zamanda onun kanunsuzluklarını yaşamamız, aynı zamanda da galaksinin en acımazsız lordları arasında hayatta kalabilmemiz gerekiyor.

Asiler, Hoth savaşını kaybettikten sonra geri plana çekilmişler. İmparatorluk galakside giderek daha fazla güç kazanıyor ama bu da suç faaliyetleri ve suç örgütleri için bir alan yaratmakta. Bir haydut, hırsız ya da kanun kaçağı olarak adlandırabileceğimiz Kay ise en büyük hayali olan bir uzay gemisi çalabilmek için en uygun ortama sahip.

Star Wars Outlaws Ön İnceleme - 2
Star Wars Outlaws Ön İnceleme

Star Wars Outlaws'da galaktik yeraltı dünyasında hayatta kalmaya çalışan bir kaçak olan Kay Vess ile tanıştırıyor. Kay, Dış Halka'daki en büyük soygunlardan birini gerçekleştirmeye çalışırken bir yandan da İmparatorluk'un erişimini, Sendika'ların kıskacını ve geçmişinden getirdiklerini alt etmek için bir planı var. Soygundan elde ettiği kazançlar ile yeni bir hayata başlamak en büyük hayallerinden biri.

Kay'in yeraltı dünyasında ve çeşitli suç örgütlerinde gezinmesi, oyun boyunca itibarını, deneyimini ve desteğini etkileyecek seçimler yapması gerekiyor. Gerçekleştirdiğiniz görevlere başlı olarak çeşitli dostlar ve düşmanlar kazanacaksınız. Tabii bunun aynı zamanda başınıza konulacak ödüller ile de sonuçlaması mümkün. Galaksinin kötü şöhretli suçluları tarafından takip edilme fikri kulağa yeterince heyecan verici.

Star Wars Outlaws Ön İnceleme - 3
Star Wars Outlaws Ön İnceleme

Hikayenin, Star Wars evrenindeki yeri göz önüne alındığında, Star Wars Outlaws'un Rogue One: A Star Wars Story gibi tek bir yapım olacağına inanıyorum. Bu da anlatının çok güçlü olması gerektiği anlamına geliyor ki gördüklerim, bu konuda güzel işlenmiş bir hikaye olduğunu kanıtladı.

Star Wars Outlaws Oynanış

Kay'in oyun sırasında kullanabileceği, yakalama kancası gibi bir çok aleti olsa da sunumda bize sadece silahı gösterildi. Üç modüle sahip olan blasterın ilk kullanımı plazma modülü olarak karşımıza çıkıyor. Hasar vermek için en çok tercih edilecek modül olsa da işe yaramadığı ya da daha az yaradığı durumlar da var. Örneğin kalkan kullanan bir düşman gibi. Böyle durumlarda ise iyon modülü özellikle kalkanları devre dışı bırakmaya veya droidleri aşırı şarj etmeye karşı etkili bir hale geliyor. Üçüncü ve son olaraksa sersemletme modülü bulunuyor. Kimi zaman ortalığı karıştırmadan sadece düşmanımızı bayıltarak ilerlememiz gereken durumlar da oluyor. Böyle şartlar altında en ideali stun modülü olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kullanımdan sonra silahın bir soğuma süresi bulunuyor. Bu sebeple her önüne gelene kullanmak yerine stratejik olarak kullanılmayı tercih etmemiz gerekli.

Star Wars Outlaws Ön İnceleme - 4
Star Wars Outlaws Ön İnceleme

Ve tabii ki bir de yol arkadaşımız Nixx var. Kahramanımızın eksikliklerini kapatıyor. Bölgeyi araştırmaya yardım etmekten silah veya eşya getirmeye, dikkat dağıtmaya ve hatta sizinle birlikte savaşa atlamaya kadar durumu mükemmel bir şekilde tamamlayan bazı benzersiz becerilere sahip Nixx, Kay'i desteklemek için her zaman yanında.

Görevler

The Relic

Bize gösterilen bölümde üç görev gördük. Bunlardan ilki, müttefik edinebilmek için Crimson Dawn bölgesine sızarak, enkazda Yashiga Klanından çalınan eşyayı geri almamız için olandı.

The Wreck

İkinci görevin bir kısmı bana Uncharted'daki ünlü tren sahnesini hatırlattı. Bir iz sürücü navigasyon cihazını alabilmek için girdiğimiz, yıkılan bir enkazdan kurtulnanız gerekiyordu. Durmak bilmeyen bir koşu içinde, heyecan seviyesi oldukça yüksek bir koşu gerçekleştirerek sonuca ulaşabildik.

Star Wars Outlaws Ön İnceleme - 5
Star Wars Outlaws Ön İnceleme

False Flag

Son görevde ise bir uzayın derinliklerine giriyoruz. Burada devriye gezen İmparatorluk Kuvvetlerine karşı, kendi kullandığımız gemimiz Trailblazer ile Tie Fighter'lara karşı it dalaşına girdik. Ama bomboş bir uzayda değil. İlerlediğimiz yönde, daha önceden havaya uçurulmuş gemilerden, yaşanmış savaşlardan kalan bir çok enkaz arasında ilerlerken bir yandan hayatta kalmaya çalışıp, diğer yandan da düşmanımızı yok etmemiz gerekiyor.

Görevleri gerçekleştirirken kimi zaman dikkat etmemiz gereken noktalar da bulunuyor. Örneğin, hiçbir alarmın çalıştırılmaması gerektiği gibi. O sebeple yukarıda bahsettiğim silahın bayılma özelliği çok işimize yarıyor. Kimi zaman da yumruklarımız. Ancak yakın dostumuz Nixx'i de unutmamak lazım. Çok zaman görevlerimizi tamamlayabilmek için bize büyük avantajlar sağlıyor. Örneğin bir Stormtrooper'ın dikkatini dağıtmak gibi.

Star Wars Outlaws Ön İnceleme - 6
Star Wars Outlaws Ön İnceleme

Star Wars Outlaws'da itibar ve aranma sistemi de bulunuyor. Verdiğimiz kararlar, aldığımız görevlere bağlı olarak itibar sistemi kendini güncelliyor. Gördüğüm demoda, tamamlanan bir görev sonrasında ekranda bir anda "Wanted" yani "Aranıyor" ibaresi belirdi. Grand Theft Auto serisi geldi bir an aklıma. Acaba öldüğümüzde "Busted" yazar mı diye düşünmekten kendimi alamadım.

Çevre İle Etkileşim

Oyun açık dünya olsa da çevre ile iletişim konusunda biraz sıkıntı gördüm. Çevre ile etkileşimimiz etrafta bulunan petrol varillerine ateş edip patlatmaktan öteye geçmiyor sanki. Tabii bu bizim gördüğümüz kısıtlı demo ile de alakalı olabilir. Ancak vurulduktan sonra kontrol panelinin üstüne düşen bir İmparator subayının, hiçbir etki yaratmadan orada durması biraz garip geldi.

Çevre deyinca aklıma gezegenler de geldi. Ubisoft devasa bir açık dünya Star Wars oyunu inşa ettiğini söylediğinde şaka yapmıyormuş. Outlaws, görevler için kapalı alanları tercih etmiş olsa da, uzay gemimiz Trailblazer'a atlayarak gezegenleri dolaşabiliyoruz.

Star Wars Outlaws Ön İnceleme - 7
Star Wars Outlaws Ön İnceleme

Grafikler

Bu konuda çok bir şey yazmaya gerek var mı bilmiyorum: Sonuçta bir Star Wars oyunu. Ne görsem beni mutlu edecek. Ancak hem tekil hem de araç kullanarak ilerleyebildiğimiz iç içe geçmiş hikayede devasa manzaralar beni çok etkiledi. Ayrıca uzayın sonsuz boşluğunda gemimiz ile yol almak çok keyif verici görünüyor. Ancak tüm bunların üçüncü bakış açısından olduğunu söylemem lazım. Bir Star Wars oyununda da farklı bir bakış açısı tercih edeceğimi sanmıyorum.

Ateş ettiğimizde merminin bıraktığı iz, patlamalarda ortaya çıkan yansımalar oldukça etkileyici. Bir gezegenin atmesferine girerken gemimizin önünde oluşan yanmalar da ihmal edilmemiş. Her ne kadar grafiksel olarak sanki 2010'lu yıllar gibi görünüyor olsa da asıl deneyimi bilgisayarıma yüklediğimde göreceğim.

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2024 05:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mejnun
Mejnun 11.06.2024 03:10
Ubiden tek merak etdiğim oyun. Gelsin bakalım
Mejnun
Mejnun 14.06.2024 15:07
Her studyonun bir becerisi ön planda olur. Misal; naughty dog - hikaye anlatım, Rockstar - açık dünya, ubisoft - kule :)
Mejnun
Mejnun 12.06.2024 21:49
Maalesef açık dünya ve + kule açma var. XD
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2024 22:20
Çizgisel oynanış yoksa klasik ubi oyunudur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2024 09:02
Abi biliyorsun Fable ve bunu benim kadar isteyen olmadı burada. Sürekli yorumlarımda yazdım, bekliyorum bir an önce gelsin falan filan. Steam'e getirmedi, muhtemelen daha sonra getirecek, diğer oyunları gibi ama umrumda bile olmayacak. Steam kullanıcıları sonra oynayacak fasulyeden oyuncular değil.
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2024 11:21
Git ubisoftun kendi mağazasından al. Adamlar biz fakirlere acıdığı için hala tl den satıyor.
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2024 17:21
07:21 - Çünkü Epic kar payı dağılımında çok cömert davranıyor. Şirket cebine girecek paraya bakar. Sizin gibi Steam fanboyluğu bulunmuyor adamlarda. Tekrar ediyorum, sonuçta nereden alırsan al oyunu UBI LAUNCHER'ı ile oynayacaksın.
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2024 07:21
22:18 Ne yapıyorsan yap bana ne anlatıyorsun? Madem bu oyunun PC sürümü var Steam'e neden çıkartmıyor demez kalkıp bana fanboy der. Şirkette hiç suç bulmaz, toz kondurmaz, suçu gelir oyuncuda bulur. Sanane benim nereden oyun alacağımdan, sizin baskılarınızla epicten mepicten oyun almayacağım.
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2024 02:53
evet ya... senin her yazdığını gördüm ben. random MK OKUru değil mi nickin. nerde görsem tanırım.
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2024 22:18
Sen neyin kafasını yaşıyorsun? Konsol fanboyları bitti şimdi başımıza Steam fanları çıktı. Epic'ten de alsan Steam'den de alsan ikisinde de oynamayacaksın, sana Ubi Launcher'ını dayayacak. Ben Ubisoft oyunlarını aldıktan sonra ne Steam ne Epic launcher'ını açıyorum, direk Ubi'den çalıştırıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2024 21:18
Batırırlarsa unutun bir daha Star Wars açık dünya oyununu.
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2024 21:05
02:20 - Kimse marka batar demiyor, oyun yapan çıkmaz diyor. Çünkü belli ki götürüsü getirisinden fazla. Marka lisansına verilen para büyük risk teşkil ediyor sonuçta.
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2024 02:20
Eclipse yapılıyor, remake oyunlar yapılıyor. Star Wars markası ubisoft ile batmaz. Ubisoft ancak kendini batırır.
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2024 02:54
jason abi sensin değilmi.kesin bir daha değil oyun film dahi çıkarmazlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2024 09:37
Aşırı derece de watch dogs legiona benziyor büyük patlıcak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2024 15:01
Ubisoft+ üyeliği ile ilk günden oynayabiliyormuyuz ?
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2024 02:13
tabiki
Kalan Karakter: 300 Gönder
Star Wars Outlaws
İlginizi Çekebilir