Speedlink Medusa NX USB 5.1 Gaming Headset

Mahmut Saral 3.09.2010 - 15:54
Gerçek 5.1 ses deneyimi
Oyunlarda görsellik olduğu kadar işitsellik de önemlidir. Bu bağlamda alacağınız iyi bir ses sistemi ve kulaklık, oynadığınız oyunlarda en iyi deneyimi yaşamanız için şarttır. Zira kim bir FPS oyunu oynarken, etrafta yankılanan seslerden etkilenerek atmosferde kaybolup gitmek istemez ki?

Speedlink Medusa NX USB 5.1 Gaming Headset
Gerçek 5.1 deneyimi

Medusa NX'in en dikkat çekici özelliği, 5.1 ses çipine sahip olması. Böylelikle oyunlar haricinde, yüksek kalitede sesler eşliğinde film izleyebilir, müzikler dinleyebilirsiniz. Cihazın kaba bir tasarımı bulunuyor. Pek beğendiğimi söyleyemem. Sadelikten hoşlanan oyuncular için iyi bir özellik değil bu. Medusa NX, öne doğru çevrilebilen iki adet hoparlöre sahip. Ayrıca bir de ayarlanabilir mikrofon bulunduruyor. Kablo üzerinde yer alan bir takım kısayol tuşları sayesinde de sesin düzeyini, tokluk ve derinlik hissini, bass seviyesini ve dahasını ayarlayabiliyoruz.

Speedlink Medusa NX USB 5.1 Gaming Headset
Kulaklığımız, USB yoluyla PC'mize bağlanıyor. Her ne kadar oyuncu kulaklığı dediysek de, bu cihazlar farklı ortamlarda da kullanılabilir; iPod, MP3 çalar ve benzeri gibi. Ne yazık ki Medusa NX buna izin vermiyor. Çünkü USB dışında başka bir bağlantı kaynağı yok.

Peki ses kalitesi nasıl?

Cihaz gerçekten güzel ses veriyor. Çok yüksek seste bile çok az kalite kaybının yaşandığını söyleyebilirim, ama böylelikle de kulaklığın en kötü yönü ortaya çıkıyor. Medusa NX'de yalıtım namına hiç bir özellik kullanılmamış. Sesin büyük bir kısmı dışarıya sızıyor ve yanınızdaki insanları rahatsız edebiliyor. Kulaklık kullanımındaki bir diğer amacın da etraftaki insanları rahatsız etmeden rahat bir oyun deneyimi yaşamak olduğunu düşünürsek, ürünümüz bu konuda sınıfta kalıyor.

Speedlink Medusa NX USB 5.1 Gaming Headset
Rahat kullanım konusunda ise, yine çok iyi bir tanımlama yapmak doğru olmaz. Zira normal bir kulaklığa nazaran biraz ağır. Bunu da bir süre sonra hissetmeye başlıyorsunuz. Kulaklık ne kadar hafif ve rahat olursa, istenilen mükemmel deneyime de öyle ulaşılacaktır diye düşünüyorum.

Artılar: Ses kalitesi iyi
Eksiler: Aşırı derecede ses sızdırıyor, fiyatı yüksek, USB dışında çıkışı yok
Fiyatı: 200 TL

Puan: 75

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 02:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Speedlink Medusa NX USB 5.1 Gaming Headset
İlginizi Çekebilir