Söylenti: Yeni Silent Hill oyunu Playstation 5'e özel olacak

Mahmut Sever 24.05.2020 - 00:07
Anonim bir kaynağın söylentilerine göre yeni Silent Hill oyunu Playstation 5 için özel olarak geliyor.

Korku oyunlarının baş yapıtı olarak bilinen ve Konami'nin bir klasiği olan psikolojik korku oyunu Silent Hill söylentilere göre yeni bir oyun ile gelecek. Söylentinin kaynağı ise oldukça dikkat çekici. Öyle ki daha önceden Resident Evil 2 remake, Resident Evil 3 remake, Resident Evil 8 ve Sekiro'yu sızdıran kişi bu sefer Playstation 5 için özel olacak yeni bir Silent Hill oyunu geliştirildiğini resmen doğruladı. 

Söylenti: Yeni Silent Hill oyunu Playstation 5'e özel olacak

Bu bilinmeyen anonim kaynağın diğer söylentisine göre yeni Silent Hill oyununun başında Sony Japan Studios ve Until Dawn'ın geliştirici olan Supermasive Games bulunuyor. İki büyük firmanın yeni oyun üzerinde ortak bir şekilde çalıştığını ve yönetmen koltuğunda ilk Silent Hill oyununun yapımcısı olan Keiichiro'un bulunduğunu belirtti. Anonim kaynağın söyledikleri bununla da sınırlı değil. 

Öyle ki yeni Silent Hill'in neredeyse bitmek üzere olduğunu ve çok yakında Sony tarafından gün yüzüne çıkarılacağı da ekledi. Yeni oyunun isim hakları için Sony Entertainment, Konami ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve oyunun isim hakkını geçici bir süreyle satın almış. Ancak Sony henüz oyunun IP kısmına sahip olmadığını belirtti. Bu yeni oyunun Hideo Kojima tarafından iptal edilen Silent Hill oyunu ile ilgisi olmadığını da belirtelim.  

Gelecek olan yeni Silent Hill oyunun remake olmayacağı yeniden başlatma olarak bilinen reboot olarak geleceği de bilgiler arasında. Oyunun geliştiren ekip eski Team Silent çalışanları olacak ve tam bağımsız bir şekilde çalışma imkanına sahip olacaklar. Oyunun müziklerini Silent Hill serisinde besteci olan Akira Yamaoka çizimlerini ise Masahiro Ito üstlenecek. 

Söylenti: Yeni Silent Hill oyunu Playstation 5'e özel olacak

Silent Hill hayranları yeni oyunun Haziran ayında yapılacak olan Sony etkinliğinde duyrulacağını söylüyor. Serinin son oyunu olan Silent Hill P.T. karşımıza 12 Ağustos 2014 tarihinde Playstation 4'e özel olarak çıkıyor. Oyun tamamlandıktan sonra piyasaya ilk olarak demo sürümü ile çıkarıldı. Çıktığı tarihten bu yana en korkunç oyun ünvanını elinde tutuyor öyle ki haberlere bile konu olarak yasaklanması için imza kampanyaları düzenlendi.

Oyunun başı şikayetler ve imza kampanyaları ile dertte olunca Konami oyunun fişini çekerek tam sürümü yayınlamadan PSN sistemi üzerinden tamamen iptal etti ve çıkışını gerçekleştirmedi. 

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 04:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.05.2020 17:50
silent hill in tüm serilerini severek oynayıp bitirdim, supermassive game iyi bir firma başarılı olacaktır.. ama benim gönlümdeki firma aslında climax firması, originsı yapmıştı. Gönlümde hep silent hill oyununda Alessa Gillespie yi kontrol etmek vardı, bir kerecik olsun onun hikayesini oynayabilsek
MK Okuru
MK Okuru 31.05.2020 05:05
Alessa ilk oyunda rahibenin kızıydı hatırlıyorum, onun çevresinde dönüyordu kötülük, fena da olmaz aslında Alessa yı kontrol etmek fakat üzerinden bir hayli zaman geçti hikayeyi Alessa üzerinden yapmak biraz zor.. ama fikir fena değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.05.2020 16:30
Konamiden bir halt olmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
omrkcmn
omrkcmn 24.05.2020 07:46
Silent Hills altı kesmez. Beklenti arşa çıkmıştı.
MK Okuru
MK Okuru 26.05.2020 10:50
Pardonda neyini gördünüz de altı kesmiyor sizi? Hayır leak olarak söylenen şeyler aylardır aynı "orijinal silent hill ekibi bir araya geldi yeniden silent hill yapıyor" Biz silent hill fanları için bunun üzerine çıkabilecek bir şey yok ki.Merak ediyorum Kojimayı mı çok seviyorsunuz yok Sh yi mi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
curse
curse 26.05.2020 04:10
bloodborne ve god of war ın pc ye çıkacağı söylentilerinin olduğu bir dönemde(eğer çıkacaksa,duyuru yapılmadan inanılmayacak)silent hill in exc. olacağı hiç inandırıcı gelmiyor kulağa.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.05.2020 20:50
Offfff harika bi haber bu. Özellikle team silent ekibinden kişilerin olması ve akira ?? supermassive games i görünce bi irkildim umarım kaliteli bir is çıkartabilirler
Kalan Karakter: 300 Gönder
Söylenti: Yeni Silent Hill oyunu Playstation 5'e özel olacak
İlginizi Çekebilir