ArtılarDiziyle birebir görsellik, birebir ses, birebir espri yapısı. Diziye yapılan tonlarca referans. Detaylı içerik. İçi boş olmayan bolca yan görev. South Park işte! Daha ne diyelim!
EksilerSınıf ayrımı daha iyi yapılabilirmiş. İnsan daha fazlasını oynamak istiyor!
Açıkçası bir oyun hakkında bu kadar heyecanlanıp, bu kadar bekleyip, bu kadar oynayıp, bu kadar yazarken takılıp kalabileceğimi düşünmemiştim. En iyisi geçmişten girelim de öyle başlayalım.
South Park, Trey Parker ve Matt Stone’un yarattığı, bolca eleştirili, bolca esprili, bolca küfürlü bir animasyon dizisi. 17. Sezonunu tamamladığımız dizi, bu 17 sezon boyunca popüler kültürün çeşitli ikonları ve güncel olaylarla dalga geçerken, bir yandan da verdiği mesajlarla izleyenlere farklı bakış açıları sağladı.
Tüm bu 17 sezonu aldığınızı ve bir oyunun içine yerleştirdiğinizi düşünün. İşte South Park: The Stick of Truth, böyle zengin bir oyun.
Mahalledeki yeni çocuk
1998 yılında çıkan ilk South Park oyununu hatırlayan var mıdır bilmiyorum. FPS tarzında hazırlanan oyun, her ne kadar seriyi konu alıyor olsa da, pek de başarılı bir yapım değildi. Ancak aradan geçen 16 sene, işleri oldukça değiştirmiş görünüyor.
O ünlü Stick of Truth bu işte, bir dal parçası
Kısaca oyunun genel özellikleriyle işe başlayalım. Oyunumuz sıra tabanlı bir RPG. 2 boyutlu grafiklere sahip. Ancak 2 boyutlu dediğimizde dudağınızı hemen bükmeyin. The Stick of Truth’u oynarken, South Park’ın uzun metrajlı interaktif bir filmini izliyor hissine kapılıyorsunuz. Görsellik birebir TV şovuyla aynı. The Stick of Truth, South Park kasabasına yeni bir çocuğun taşınmasıyla başlıyor. Tabi bu çocuk da sizsiniz. Karakterinizi oluşturduktan sonra sınıfınızı seçiyorsunuz. Savaşçı (Fighter), Büyücü (Mage), Hırsız (Thief) ve Yahudi (Jew) sınıflarından birini seçiyorsunuz. Bu arada hemen bahsedelim, Jew sınıfı Cartman tarafından uydurulan, paladin/monk karışımı ilginç bir sınıf (Ne de olsa Cartman’ın Yahudilerle geçtiği dalgalara alıştık).
Gelelim oyunda neler yaptığımıza. Karakterimiz South Park’ta istediği gibi geziyor. Bu sırada yeni görevler alıyor ve gelişiyor. Hikayenin akışını sağlamak için yapmamız gereken ana görevlerin yanında, hem tecrübe puanı, hem de eşya kazanmamızı sağlayan ek görevler de bulunuyor. Az sonra tüm bu görevlerden detaylı bir şekilde bahsedeceğim.
Cartman'ın üssü Kupa Kalesi
Elimizde bir nevi oyunun menüsü niteliğinde olan bir akıllı telefonumuz mevcut. Bu telefonu açtığımızda karşımıza Facebook benzeri bir sayfa beliriyor. Çeşitli sekmelere ayrılmış bu ekranda arkadaş olarak eklediğimiz karakterleri, kendi karakterimizin bilgilerini, diğer karakterlerden aldığımız mesajları, yeteneklerimizi, envanterimizi, görevlerimizi, toplanabilen eşyaları ve haritayı detaylıca görebiliyoruz. Devamı diğer sayfada >>>>>>>>>>>>>>>>>>