1/2

South Park: The Fractured But Whole

Hakan Hervenik 13.09.2017 - 19:05
South Park'ın dönüşü

South Park'ın hayatımızdaki yeri tartışılmazdır herhalde. Diziyi hiç izlememiş biri bile eminim hayatının bir döneminde Cartman veya Kenny tişörtü giymiştir. 1997 yılında hayatımıza giriş yapan South Park, Trey Parker ve Matt Stone'un muhteşem bir eseridir. Daha bugün 21. sezonuna başlayan ve gündemde yaşananları, daha çok kara mizah ile işleyen dizi basit animasyonları ile de gönlümüzde taht kurmuştur. 2014 yılında Obisidian ve Ubisoft'un South Park oyunlarını diriltmesi ile birlikte karşımıza The Stick of Truth çıkmıştı. South Park'ın içinde bize zengin bir fantastik RPG hazırlayan oyun, başarısıyla da göz doldurmuştur.

Karşımıza bu sefer süper kahraman teması ile gelen South Park, The Fractured But Whole ile karşımıza çıkıyor. İşin en güzel tarafı oyun Stick of Truth'un bir ertesi günü başlıyor. Bir anda "Hadi oyun değiştiyoruz" diyen Cartman The Fractured But Whole'un başladığını haber veriyor. Karakterimiz Stick of Truth'daki "seçilmiş kişi" ya da Cartman'ın deyişiyle "Douchebag" olacak. Sanki dün şehri kurtarmamışız gibi sıfırdan tekrar başlıyoruz.

South Park: The Fractured But Whole
Cartman ve ekibi toplantı odalarında Marvel gibi film serilerini ayarlarken Kenny ile ters düşüyor ve ortaya aslında bir Civil War çıkıyor. Trey Parker ve Matt Stone, canlı yayında veya çektiği videoda Stick of Truth oynayan PewDiePie gibi yayıncıları izleyip, oyunun neresi tepki alıyor veya neresi beğeniliyor diye notlar almış. Bu sayede bir artı-eksi listesi hazırlanıp bunun üzerinden gidilmiş.

Oyunda karakterimizin level atlaması sonucu puanlar kazanıyoruz ve bu puanlar ile özel süper güçler açabiliyor, ve kullanabiliyoruz. Hikayede bulunan diğer karakterlerin de kendilerine özel kişilikleri ve kişisel yetenekleri bulunuyor. Tam bir taktiksel RPG havasını yakalayan oyunun yapımı pek de kolay olmamış.

South Park: The Fractured But Whole
Trey ve Matt'in sürekli bir şeyleri değiştirmek istemesi sonucu dizide olduğu gibi hızlı bir şekilde çalışıldığını söyleyen Ubisoft, oyunun içerisinde büyük bir içerik yerleştirmiş. İlk oyunda karakter yaratma ekranı basit ve pratikti. Ama, Fractured But Whole'da bize ayrıntılı bir karakter tasarımı ekranı sunuluyor. Burada süper güçlerinize özel hazırlanmış olan kostümleri seçebiliyor, canınız sıkılınca değiştirebiliyorsunuz.