Sony'den yeni patent

Murat Oktay 20.03.2023 - 16:56
Bugüne kadar firmanın bu alanda çok bir işlevselliğini görmesek de Sony, oyun için platformlar arası NFT Ticaret Kütüphanesi'nin patentini aldı.

NFT'ler çok tutulmasa da firmalar özellikle oyunların içine dahil edilebilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak ortaya çıkan Sony'nin onaylanan patent başvurusuna göre firma platformlar arası (PlayStation, PC, Xbox, Nintendo vs) kullanım için bir çalışma yapıyor.

Sony'nin yeni patenti, platformlar arası NFT kullanımını için

NFT'ler karakter, eşya ya da silah gibi dijital varlıklarınızı başka uygulamalara taşımanızı sağlayan bir teknoloji. Çok fazla talep gördüğünü söyleyemesek de önümüzdeki günlerin nelere gebe olacağını da tam olarak bilemiyoruz. Ayrıca firmanın bu patent için bir çalışma yapıp yapmadığı konusunda da bilgimiz yok ancak firmalar çeşitli dönemlerde bu tarzdaki başvurular ile gelecekte olabilecek bir akımda söz sahibi olmaya çalışıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Square Enix'in CEO'su, oyunlarda NFT'yi kullanma konusunda ısrar etmesinden sonra oyunların yaşadığı başarısızlıktan ötürü görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Patent izni için yapılan açıklamanın özetini aşağıda bulabilirsiniz:

"Burada kabul edildiği üzere, bilgisayar/video oyunları gibi bazı uygulamalarda bir NFT, oyundaki bir çizimi veya bir varlığı (bir karakter veya silah veya diğer oyun varlıkları gibi) temsil edebilir, ancak mevcut sistemler teknolojik olarak sahibi için yetersizdir. Buna göre, burada ayrıca kabul edildiği üzere, oyunun işlevselliği, oyuncuların ve/veya izleyicilerin varlığı münhasıran kullanmasına ve muhtemelen haklarını aşağıda daha ayrıntılı açıklandığı gibi NFT yoluyla başkalarına devretmesine olanak sağlanarak geliştirilebilir.

Buna göre en az bir işlemci tarafından çalıştırılabilen talimatları içeren en az bir bilgisayar ortamı gerektirir. Görev en az bir bilgisayar simülasyonu içinde gerçekleştirilir ve ilk NFT bir dijital varlığı temsil eder. Talimatlar ayrıca, belirlemeye yanıt olarak, son kullanıcının varlığına ilk NFT'yi sağlamak ve en az bir bilgisayar simülasyonunun diğer örneklerinde yer alan diğer son kullanıcı varlıklarının, görevi tekrar gerçekleştirmek için başka bir NFT'nin sağlanmasını önlemek için yürütülebilir.

Bazı örneklerde, son kullanıcı varlığı, görevi gerçekleştirmek için uyum içinde hareket eden birden çok son kullanıcıyı içerebilir. Diğer örneklerde, birinci son kullanıcı varlığı tek bir son kullanıcı içerebilir ve başka son kullanıcı içermeyebilir.

Çeşitli örnek uygulamalarda görev, dijital varlığın en az bir bilgisayar simülasyonu içinde konumlandırılmasını ve/veya en az bir bilgisayar simülasyonunun belirli bir yönünün aşılmasını veya üstesinden gelinmesini içerebilir.

Ek olarak, örnek uygulamalarda, dijital varlığın kendisi bir video oyunu kaplaması, video oyunu resmi, bir avatar, bir video oyunu silahı ve/veya bir video oyunu becerisi içerebilir."

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 00:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.03.2023 10:51
Ve büyük ihtimal Hedera Hashgraph kullanacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony'den yeni patent
İlginizi Çekebilir