1/5

Sony Wireless Stereo Headset

Mehmet Ali Gerim 14.01.2012 - 16:48
Playstation 3'ünüz için güzel bir yoldaş
Oyuncuların en büyük sıkıntılarından birisi de sakin ortamlarda oyun oynayabilmek. Ancak birçoğumuz ailelerimiz ile yaşadığından dolayı böyle rahat bir ortama sahip değiliz. Özellikle Battlefield 3 gibi seslerin ön plana çıktığı oyunlarda TV’mizin veya ses sistemimizin seslerini doyurucu noktalara kadar açamamaktayız. Durum böyle olunca -korku oyunu oynarken grafik ve atmosferin tamamlayıcı elementi olan sesler de kısık- arkamızdan bize saldıracak veya önümüze birden fırlayacak yaratıkların çıkarttıkları seslerden yerimizden fırlayacak havaya girmemiz de zor oluyor.  Ama neyse ki bu dünyada bir Sony markası var.

Elbette Sony’nin bu kablosuz kulaklığı, konsollardaki ilk kulaklıklar değil, Sharkoon, Turtle Beach, Astro gibi çok kaliteli markaların güzel çözümleri mevcut. Bu markaların birden fazla çözümleri her ne kadar biraz zor olsa da teknoloji marketlerinde bulunabilmekte. Aralarında 5+1, 7+1 gibi ses çözümleri olan kulaklıklar olduğunu görünce bayağı bir sevinmiştim, ta ki bu kulaklıkların 400 liradan başlayan fiyatlarını görünceye kadar. Hatta Astro markalı headset’lerin 700-800 liralık fiyatları dudak uçuklatacak, cep delecek cinstendi.

Sony Wireless Stereo Headset
Sony’nin bu stereo headset’i sanal olarak 7+1 bir ses çözümü sunuyor ve her şeyden önemlisi kablosuz. Şahsi kanaatime göre kablolu tüm headset’lerin kullanım ömrü olarak kısa bir ömrü olduğunu düşünüyorum. Hele ki pekte dikkatli bir kullanıcı değilseniz 400-500 lira verdiğiniz kulaklığınızın 3-5 ay içinde kullanım dışı olması gibi bir tehlike mevcut. Bu kablolu headset’ler eninde sonunda böyle bir durum ile karşı karşıya kalma riskine her zaman sahip. Bir de ürünü yurtdışından almış ve garanti gibi bir özellikten faydalanamıyorsanız gerçekten de kötü bir durumla yüzleşmek zorunda kalıveriyorsunuz. Garantili dahi olsa, almış olduğunuz kulaklığın böyle kısa aralıklarla servise gitmesi, bekleme süreci huzur bozucu bir durum.