Sony ve Nintendo'da kan kaybı

Mert Çalım 3.06.2010 - 12:31
Sony ve Nintendo'da kan kaybı

         Oyun endüstrisindeki krizin etkisi satış rakamları ile ifade edildiği zaman daha belirgin oluyor. Bilindiği üzere Sony için işler son zamanlarda iyi gitmiyor ve açıklanan son rakamlara göre de firma, haziran ayı itibari ile biten yılın ilk mali çeyreğinde 390.5 milyon dolarlık bir zarar bildirdi. Bu zarara firmanın hemen hemen her birimi dahil olmuş durumda. Oyun kanadı, % 48.6'lık bir düşüşe imza atarken, bunun başlıca nedeni olarak konsol ve oyun satışlarındaki azalmalar olarak gösteriliyor. PSP satışları geçen senenin aynı dönemindeki 3.7 milyon adetlik satışa karşılık, bu seneki 1.3 milyonluk satış ile en fazla göze çarpan örnek. Aynı durum, 2008'de 1.6 milyonluk satış grafiği yakalayıp, su sene bu rakamı 1.1 milyona düşen PS3 için de geçerli.

         Aynı durum, PS3 ürünleri için de geçerli. Geçen seneki 22.8 milyonluk satış, bu sene 14.8 milyona gerilemiş durumda. PSP için daha da vahim olan ise geçen seneki PSP ürünü satışlarının 22.8 milyondan 8.3 milyona gerilemiş olması.

         Sony ile benzer kaderi paylaşan bir diğer dev ise Nintendo. Yine de Nintendo hali hazırda 52 milyon adet Wii konsolu satmış olmasından dolayı bir nebze olsun rahat. Fakat geçen senenin aynı dönemine göre, bütçede % 60'lık bir düşüş söz konusu ve satışlarda ise bu durum % 40 civarında gerçekleşmiş. Geçen seneki 5.17 milyonluk satış rakamları, bu sene 2.23 milyona gelmiş durumda, tabii burada geçen seneki dönemde Nintendo'nun "Wii Fit" ve "Mario Kart Wii" gibi en çok tutulan ürünlerinin çıkış yapmış olduğunu ekleyelim.

KAYNAK
Sony ve Nintendo'da kan kaybı
firingsquad.com


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 18:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony ve Nintendo'da kan kaybı
İlginizi Çekebilir