Sony ve Facebook, GDC 2020 etkinliğini iptal etti

Batuhan İnce 21.02.2020 - 10:36
Sony ve Facebook, 16 - 20 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Game Developers Conference'a katılımını Corona Virüsü endişesi ile iptal etti.

Sony ve Facebook, Game Developers Conferance 2020 etkinliklerini Corona virüsü endişesi sebebi ile iptal ettiler.

Corona virüsü şu an tüm dünyanın endişesi haline gelmiş durumda. Küresel bir tehlike tüm sektörleri, bunların içerisinde oyun sektörü de dahil, olumsuz etkilemeye başladı bile. İlk başta, Tayvan’daki oyun fuarı olan Taipei Game Show'un Corona virüsü sebebiyle tamamen iptal edilmesi ile başlayan süreç diğer etkinliklere katılımların azalmasına sebep oldu. Bugün gelen açıklamada Sony ve Facebook, GDC 2020 etkinliğine olan katılımlarını iptal ettiklerini duyurdu.

Sony ve Facebook GDC 2020 etkinliğini iptal etti

Bu Sony’nin Corona virüsü yüzünden ikinci etkinlik iptali oldu. Geçtiğimiz günlerde The Last of Us Part II’nin ve Final Fantasy VII Remake’in gösterileceği PAX East 2020 etkinliğini de aynı sebep ile iptal eden şirket bu ayın başlarında da E3 2020’ye katılmayacaklarını doğrulamıştı. Her ne kadar Corona virüsü sebebi ile olmasa da Sony’nin iptal ettiği büyük etkinlikler içinde E3 de yer alıyor. Ana toplamda Sony bu sene üç büyük etkinliği es geçmiş olacak.

Sony Interactive Entertainment’ın temsilcisi yaptığı açıklamada, “COVID – 19 (Diğer adı ile Corona Virüsü) ile ilgili artan endişelerimiz nedeniyle Game Developers Conference’a katılımımızı iptal etmek gibi çok zor bir karar vermek zorunda kaldık. Virüsün durumu ve küresel seyahat kısıtlamalarının sürekli değişmesi sebebi ile en doğru kararın bu olduğunu düşünüyoruz. Katılımımızı iptal etmek bizi hayal kırıklığına uğrattı, ancak küresel iş gücümüzün sağlığı ve güvenliği bizim için en büyük endişe kaynağı. Gelecekte tekrar Game Developers Conference’a katılmayı sabırsızlıkla bekliyoruz,” dedi.  

Facebook ise Game Develpoers Conference’a katılmayacağını ancak etkinlikte Oculus ile alakalı yeni duyurular yapacağını açıkladı. Bu duyurular internet ortamında yayınlanacak videolar ile ve online soru cevap şeklinde olacakmış.

Game Developers Conference organizatörleri virüsle ilgili hükümet yönergelerini ve önlemlerini izledikleri belirtti. Katılımcılara tahsis edilecek Otellerin hijyen ihtiyaçlarını San Fransisco Seyahat Derneği ile birlikte yürütüldüğünün de altı çizildi.

Game Developers Conference 2020, 16 – 20 Mart tarihleri arasında San Francisco, California’da bulunan Moscone Center’da yapılacak. Etkinliğin resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 05:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony ve Facebook, GDC 2020 etkinliğini iptal etti
İlginizi Çekebilir