Sony Sadece 10 Oyundan 15 Milyar Dolar Kazandı

Tunay Şahin 3.07.2024 - 16:11
PlayStation Store'da 15 milyar dolar kazanan sadece 10 oyun serisi, Sony'nin yıllık gelirlerinin yarısından fazlasını oluşturdu.

Sadece 10 video oyunu serisi, Sony PlayStation'ın yıllık gelirlerinin yarısından fazlasını oluşturdu ve bu da yaklaşık 15 milyar dolarlık bir harcamaya denk geliyor. Sony'nin yıllık iş bölümü toplantısı, sadece bir avuç markanın tüm video oyunları endüstrisi üzerindeki hakimiyetinin altını çiziyor.

Sadece 10 Video Oyunu Serisi Geçen Yıl PlayStation Store'da 15 Milyar Dolar Kazandı

23 mali yılında 29,6 milyar dolar gibi şaşırtıcı bir gelir elde eden PlayStation, gelir açısından oyun dünyasının en büyük platformu konumunda. Bu süre zarfında PlayStation Store'dan 9.000'den fazla oyun satın alınmış olsa da, PlayStation oyuncuları paralarının büyük kısmını bir düzineden az oyun serisine harcadı. Sony'nin en son Oyun ve Ağ Hizmetleri yıllık segment raporuna göre, sadece 10 video oyunu serisi 23 mali yılında elde edilen toplam gelirlerin %51'ini oluşturdu. Bazıları Genshin Impact ve Fortnite gibi tek oyun olan bu oyunlar, bu dönemde yaklaşık 15 milyar dolar gelir elde etti.

Sony Sadece 10 Oyundan 15 Milyar Dolar Kazandı
Genshin Impact

En Çok Kazanan Oyunlar ve Seriler

Bu oyunlar, güçlü mikro işlem seçeneklerine sahip canlı hizmet teklifleridir ve analistler ve uzmanlar tarafından genellikle "sonsuza kadar oyunlar" veya "kara delik oyunları" olarak adlandırılır. Listenin çeşitlilik gösterdiğini ve hem tek bir serideki birden fazla oyunu (Call of Duty ve Madden NFL gibi) hem de tek oyunluk canlı oyunları içerdiğini belirtmek gerekir.

Sony'nin PlayStation markasına 15 milyar dolar kazandıran bu gelir getirici oyunların listesi aşağıdadır. Oyunların ve serilerin gelire göre belirli bir sırayla listelenmediğini unutmayın. Eğer öyle olsaydı, Call of Duty ve Fortnite şüphesiz en üstte yer alır, onları NBA 2K ve Madden NFL gibi yıllık spor serileri takip ederdi. Bir başka not: 15 milyar dolarlık satış, hem tam oyun satışlarının hem de mikro işlem harcamalarının bir karışımıdır.

PlayStation Store'da En Çok Kazanan 10 Oyun

  • EA Sports FC
  • Apex Legends
  • Call of Duty (tüm oyunları)
  • NBA 2K (tüm oyunları)
  • Fortnite
  • Genshin Impact
  • MLB The Show (tüm oyunları)
  • Destiny (tüm oyunları)
  • Grand Theft Auto V
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2024 02:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony Sadece 10 Oyundan 15 Milyar Dolar Kazandı
İlginizi Çekebilir