Sony PlayStation 5 etkinliğinin tarihi sızdırılmış olabilir

Alparslan Gürlek 8.06.2020 - 20:25
Sony, PlayStation 5 etkinliğinin ileri bir tarihe ertelendiğini belirtmişti. Twitch platformu üzerinde ise etkinlik tarihinin göründüğü bir reklam yayınlandı.

Sony, PlayStation 5 için oyunların tanıtılacağı etkinliğin ilk kez 4 Haziran tarihinde TSİ 23:00'da yapılacağını duyurmuştu. Yaşanan olaylardan sonra -George Floyd'un öldürülmesi- Amerika'da başlayan protestolar nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Sony tarafından resmi bir duyuru yapılmamış olsa da bazı kullanıcılar Twitch üzerinde bir reklama rastladı ve bu reklamda etkinliğin gerçekleşeceği tarih yazıyordu.

PlayStation 5 için çıkacak oyunların tanıtılacağı etkinliğin tarihi sızdırıldı mı?


Reklamda PlayStation resmi logosu ve DualSense kontrolcüsü görünüyordu. Peşinden gelen yazılarla PlayStation 5 etkinliğinin tarihi yazıyordu. Olay, birçok Twitch kullanıcısının dikkatini çekti. Sony'nin duyuracağı etkinlik tarihinin Twitch üzerinde görüntülendiğine dair video ve ekran görüntüleri paylaşan insanlar gördük. Twitter üzerinde paylaşılan bu bilgilerin ne kadar doğru olduğunu henüz bilmiyoruz fakat Twitch reklamında gördüğümüz üzere PlayStation 5 oyunlarının tanıtılacağı etkinlik, 11 Haziran TSİ 23:00'da yapılabilir.

Daniel Ahmad isimli bir Twitter kullanıcısının paylaştığı ekran görüntüsü şöyle:

Sony PlayStation 5 etkinliğinin tarihi sızdırılmış olabilir

Ayrıca aynı kullanıcı, PlayStation 5 etkinliğinin duyurulduğu reklamın videosunu "Reklam da böyle görünüyor" diyerek paylaştı

Etkinliğin 3 gün sonra 11 Haziran tarihinde yapılacak olması kulağa ilginç gelebiliyor. Sony gibi büyük bir ismin hiç duyurusunu yapmadan yeni konsolları PlayStation 5 için çıkacak oyunları tanıttığı bir etkinlik yapması garip olacaktır. Etkinliğin ne zaman yapılacağına dair Sony tarafından bir duyuru yapılmadıkça kesin bir tarih söylemek zor. Twitch platformunda görünen reklamlar ne kadar bunu söylemese de...

Daha önce etkinlik için Sony Interactive Entertainment'ın başkanı ve CEO'su Jim Ryan, "Bir saatten biraz daha uzun sürecek" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Yine Ryan, oyun geliştiricilerinin PlayStation 5 konsolunun tüm özelliklerini kullanacak oyunlar yaparken çok zorlandıklarını belirtmişti. PlayStation 5 için oyunların duyurulacağı etkinlikte, ilk kez göreceğimiz oyunlar da olacak. PlayStation 5 üzerinde çalışırken gördüğümüz ilk oyun, Epic Games tarafından Unreal Engine 5 tanıtımı için geliştirilen "Lumen in Land of Nanite" isimli teknik demo olmuştu. Yeni teknolojileri ve iddialı konuşmalarıyla oyuncuların heyecanını tavana çıkartan Epic Games, Unreal Engine 5 teknolojisiyle PlayStation üzerine daha çok yönelecek gibi duruyor. Tarihi ne kadar belli olmasa da içtenlikle en yakın zamanda görmek istediğimiz bu etkinliği heyecan ile bekliyoruz. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 03:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 12:51
Tırnak içerisinden Sızdırılmış ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony PlayStation 5 etkinliğinin tarihi sızdırılmış olabilir
İlginizi Çekebilir