Sony, Metal Gear Solid haklarını satın almak istiyor

Batuhan İnce 16.03.2020 - 19:49
Yeni bir sızıntı kaynağına göre Sony, Metal Gear Solid ve Castlevania serilerini Konami'den satın almak için teklif götürmüş.

Yeni nesil için sessizliğini koruyan Sony için yeni bir iddia ortaya atıldı. Çıkan dedikodulara göre Sony, Metal Gear Solid serisinin isim haklarını satın almaya çalışıyor.

Birkaç gün önce Sony'nin iki yeni Silent Hill oyunu üzerinde çalıştığına dair dedikoduları sizlere aktarmıştık. SIE Japan Studio'nun, Silent Hill serisini Reboot edecek yeni bir oyun üzerinde çalıştığı belirtilmişti. Söylentiler içerisinde Sony'nin iptal edilen Silent Hill projesini de hayata döndürmek istediği geçiyordu. Bu amaç doğrultusunda Kojima ve Konamiyi bir araya getirmeyi amaçlayan şirketin Konami'nin bir diğer markası olan Metal Gear Solid'e talip olduğu söyleniyor.

Güçlü kaynaklara göre Sony, Konami'nin sevilen serilerinden Metal Gear Solid ve Castlevania serilerini satın almak için görüşmelerde bulunduğu belirtiliyor. Genel olarak Konami'nin bu satış isteğine çok sıcak bakmayacağı düşünülüyor. Birçok insan ise uzun vadede artık AAA oyun yapmaya çok yanaşmayan Konami için elindeki büyük markaları güçlü şirketlere satmanın mantıklı olabileceği düşünülüyor.

Sony Metal Gear Solid haklarını satın almak istiyor

Güncel nesilde çıkarttığı oyunlar sayesinde oyuncuların gönlünü kazanan Sony, MGS serisinin eski geliştiricisi olan Kojima ile beraber Death Stranding'i geçtiğimiz yıl sonu satışa çıkartmıştı. Eğer söylentiler doğruysa ve Sony, Metal Gear Solid isim haklarını satın alırsa bu durum seri için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Hatta belki de Kojima ile yapılacak yeni bir anlaşma ile Metal Gear Solid, tekrar Kojima tarafından geliştirilebilir.

Metal Gear serisi, Kojima tarafından geliştirildiği süreç boyunca çok büyük hayran kitlesine sahip bir seri haline gelmişti. Kojima, şirkette yaptığı son oyun olan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'den sonra Konami'den ayrılmıştı. Konami ve Kojima ayrılığından sonra, Metal Gear Survive adındaki yan oyun 18 Ocak 2018'de piyasaya sürdü. Oyun aldığı olumsuz yorumlardan sonra sessizliğe gömüldü.

Sony Metal Gear Solid haklarını satın almak istiyor

Sony ve Konami arasındaki bu dedikoduların ardı arkası kesilir mi bilinmez, ancak ateş olmayan yerden duman çıkmayacağı da bir gerçek. Silent Hill dedikodularından sonra ortaya çıkan Metal Gear Solid dedikoduları, yakın süreçte iki şirket arasında bir anlaşmanın duyurulacak olmasının kesin olduğunu gösteriyor.

Siz ne düşünüyorsunuz, böyle bir ihtimal gerçek olabilir mi? Lütfen yorumlarda belirtin.

Yorumlar 28
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 21:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
PofidikEjderha
PofidikEjderha 27.03.2020 18:35
MGS serisinin gerek grafik gerek ise hikaye olarak çok tatmin edici olmasının sebebi bence Hideo Kojima'nın ta kendisi olduğunu düşünüyorum. Konami Hideo Kojima ile yollarını ayırdıktan sonra yeni çıkacak olan MGS oyunlarının büyük bir çöküş yaşadığığı ve yaşayacağı aşikar. Eğer Sony bu seriyi alırsa şahsen mutluluk duyarım yeni oyunlarının gelecek vadetmesi daha olası olur bu şekilde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 00:22
Aman konami sakın verme güzelim silent hill i kojimaya verir bu sony içine eder serinin. Castlevania içinde geçerli aynısı. Sony baktı yeni bişeyler üretemiyor artık şimdide SH ve Castlevania yı çalmaya niyetlendi.
Phoenixboy
Phoenixboy 19.03.2020 20:41
Batırmak mı? Okusana, yorumlarımın neresinde "batırmak" yazıyor? Bu serileri öldüren konami'dir dedim. Bunun nedenlerini diğer yorumlarımda açıklık getirdim zaten. Asıl senin kafa bayaa iyi herarde.... Konami'nın hangi oyunla birlikte çuvallamaya başladığını "sözde seriye yeni bir bakış açısı vereyim" felsefesi yüzünden oyunu farklı farklı şirketlere havale etmesi vs. (Ha bir Climax Studio'un hakkını yemem o da Origin's yüzünden) Birde 2012'den sonra yeni AAA bir Silent Hill oyunu yapılmamasıda ya da Metal Gear Solid V'i aceleye getirmeleri vs. Konami'nin bu oyunları öldürdüğünü söylememin nedenleri arasında yer alıyor. Ben bunun için Konami'yi suçlarım. Oyunlarına sahip çıkamıyor hakkını veremiyorlarsa, hakkını verebilecekler alsın o zaman. Burada çelişki yok kardeşim. O kadar yazdığımdan da bunu anladıysan... Asıl sen ne kullanıyorsan bırak derim...yoksa İçip içip mi geliyorsun? Keşke kafanı laf sokma, trollük yapmak yerine yazılanı anlamak,yorum yapmak ve soru sormak için kullansaydın biraz :) Halbu ki Silent Hill Originsi oynadım diyorsun..eğer bir Silent Hill hayranı isen durumum farkında olman lazım. He Sony-Kojima'yı sevmiyorsan o benim problemim değil. P.T demosundan sonra Kojima ve Sony'nin eğer bir Silent Hill yapacaklarsa iyi iş çıkaracaklarını düşünüyorum.
MK Okuru
MK Okuru 18.03.2020 09:43
Phoenixboy kendinle çelişiyorsun farkında değilsin. Aşağıda konami SH i batırdı dedin şimdi gelmiş SH 5.ci oyunla düşüşe geçti diyorsun :) Ne kullanıyosan azalt bence :))) Batırmak başka bişey, düşüşe geçmek başka bişey. Bu ikinin farkını bi öğren önce.
Phoenixboy
Phoenixboy 18.03.2020 00:40
"Silent Hill, Metal Gear Solid, Resident Evil, Devil May Cry, Dino Crisis Play station 1'in çıkış oyunlarıydı." derken Sony'e özel demek istemedim. Sony'nin konsolunu öne çıkaran oyunları oldu demek istedim. Tabii Sony markası ve yaygılığının da etkisi vardı, ya da o dönemlerde Türkiye'de konsolun çiplenmesi~~ Yoksa Segasatürn'ne de RE1 çıktı. Türkiye'de kaç kişi de Segasatürn vardı? Konudan sapmadan Resident Evil 3 Nemesis aslında bir Playstation 2 veya bir Dreamcast oyunu olacaktı. Hatta Capcom, Claire'in hikayesinin devamı olarak Resident Evil 2'den sonra Code Veronica'yı çıkarmak istiyordu. Sony'nin israrları yüzünden Resident Evil 3 diğer nesli beklemeden daha önce Playstation'a çıktı. Capcomda Sega'ya olan sözünü tutmak için ise Code Veronica'yı başta Dreamcast'e özel çıkardılar.Daha sonra PS2 ye geldi.
Phoenixboy
Phoenixboy 17.03.2020 23:59
Bence sen saçmalama. İlk olarak 1999'dan itibaren çıkan tüm Silent Hill oyunlarını oynadım. Wii'deki Shattered memories'i bile. Sadece psvita'ya çıkan Book of Memories hariç.( Saydığım MGS, DMC,Resident Evil serileri dahil) İkincisi Silent Hill Origin'si niye araya soktun anlamadım. Bana göre 5inci Silent Hill oyunu Homecoming ile birlikte seri düşüşe geçti. Benim için Homecoming..ondan önce gelen seriler için.."ehh idare eder" geldi diyebilirim.Bence zamana ayak uyduralım derken fazla aksiyon ve gerilimi düşük bir oyundu. Silent hill the room'daki o etrafta illet olan hayaletlerden sonra..ama sana şu konuda katılıyorum. Silent Hill Origin güzel bir oyundu. Diğer bir yandan yukarıdaki arkadaş mesela doğru diyor. Konami hep telif haklarına sahip yayımcı oldu. Team Silent serinin ilk 4 oyununu geliştirmekle beraber, Konami, sözde seriye yeni bir bakış açısı vereyim diye Double Helix Games, WayForward Technologies, Climax Studios, ve Vatra Games gibi farklı oyun şirketleriyle diğer serileri geliştirdi. Yani Konami aynı anlaşmayı Sony ve Kojima Production arasında da yapabilir. Kimin boş yaptığı ortada arkadaşım.
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 20:59
Phoenixboy Sony MGS yi alabilir anca. O da o serinin yaratıcısı Kojima olduğu için. Onun dışında ehuehe diye gülen bir ergensin. Allahını seversen silent hill in kaç oyununu oynadında battı diyorsun? İlk 3 oyunu yapanlar firmadan ayrıldı. Battığı falan yok. Git The Room, Origing oyna sonra konuş
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 20:51
11.23 kimin fanboy olduğu gelip bana xbox fanboyu diyerek laf atmandan belli. Konaminin batırdığı tek seri MGS dir. Onun dışındakiler batmadı. Silent Hill i (İlk 3 oyun) geliştiren ekip dağılınca SH seriside haliyle eski popülerliğini kaybetti. SH in tek kötü oyunu Downpour denen oyundur. PS bebesi.
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 20:44
Phoenixboy, ayrıca Resident Evil 1 PS1 in çıkış oyunu değildir. Gram bilgin yok senin.
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 20:37
Phoenixboy konaminin en son yaptığı kaliteli SH oyunu Silent Hill: Origins tir. Bilmiyosan hiç konuşma. Homecoming de iyidi. O oyunun şanssızlığı çok fazla buglu olması. Yoksa hikayesi ve görselliği gayette iyi bir oyun. Belli ki sen hiç birini oynamamışsın boş beleş sallıyosun her zamanki gibi :)
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 20:29
07.39 konami serinin haklarının sahibi arkadaş. Seriyi batıran konami değil yapımcılar.
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 19:12
Adam Kojima’ya yayıncı demiş, yayıncı. Hani bakın yayımcı bile değil yayıncı. Twitch’ten MGS yayını yapıyor cünkü Kojima. Yayıncı değil yayımcı, ayrıca Kojima yayımcı değil Yapımcı. Daha bunları bilmiyosun ama bu konu hakkında fikir sahibisin? Seni nasıl ciddiye alayım ben simdi?
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 13:11
Kojima'nın bulaştığı hiçbirşeyi istemiyorum. Benim zevklerime hitabı hiç olmayan bir yayıncı. 80 saat anlamsız ara sahneler izlemek istemiyorum.
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 11:53
Phoenixboy nickli arkadaşa katılmak ile beraber zaten Konami son oyun yaptığı zamanlarda bile iyi şeyler ortaya koyamıyordu Silent hill serisinin ivmesi dipleri görmüştü.Ayrıca belirttiği gibi silent hill,mgs gibi oyunlar PlayStation 1 exclusive olmuştu en başta.
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 11:23
Af buyurda bu serilerin içine eden Konami değilmiydi zaten. Sony'nin elinde bunlar şahlanır. Anlaşılan bir Xbox fanboyusun ve yine krizin tutmuş. Geçer geçer sakin ol fanboycuk.
Phoenixboy
Phoenixboy 17.03.2020 10:26
Tam tersine. Aslında bu serileri öldüren Konami. En son ne zaman bir Silent Hill oyunu yapıldı? MGS'nin durumu ortada. Sony yeni bir şey üretemiyor derken? Sony, Nintendo gibi her zaman ilkleri yaratan veya platformuna alan şirket oldu. Sony exclusive oyunlara geçmiyecem bile. Unutmamak lazım Silent Hill, Metal Gear Solid, Resident Evil, Devil May Cry, Dino Crisis Play station 1'in çıkış oyunlarıydı. Metal Gear Solid ve Silent Hill'i PS5 için düşünmelerine şaşmamaları. Geçmişten gelen bir aşk var ehueh.
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 07:39
Konami Silent Hill serisinin asıl içine eden firmadır. Keşke Sony satın alsa haklarını da reboot ile birlikte yeni serileri oynasak doya doya. Güzelim seriyi b*k ettiler hem yeni oyun da çıkarmıyorlarsa versinler Sony’ye haklarını artık. Neyin inadı bu?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 22:26
mgs nin hiç bir oyunu diğerine benzemiyor sony de bir formul tutuyor tüm oyunları ona göre kopyala yapıştır örnek god of war yılın oyunu oldu hemen spiderman oyununu ona benzettiler gelişim ekranı bile aynı kafada inşallah konami bu vasıfsız şirkete güzelim oyunlarını satmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 18:57
Hakları satın almak bayağı pahalıya patlayabilir. Konami'nin çok sıcak bakmayacağını düşünüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.03.2020 15:30
Snake'i düşünün çaylak savaşmayi bilmiyor ama cepheye mermi taşiyor ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, Metal Gear Solid ve SH haklarını satın almak istiyor
İlginizi Çekebilir