Sony Japonya'daki çalışanlarına 'yedi aylık maaş ikramiyesi' dağıtacak

Burak Bahar 29.03.2021 - 12:49
Sony rekor kırdığı geçtiğimiz 2020 yılının ardından Japonya'daki çalışanlarına mevsimsel ikramiye olarak 7 aylık maaşlarını veriyor.

Sony şimdiye kadarki en yüksek net kar duyurusu öncesinde, Japon çalışanlarına rekor düzeyde ikramiye ödemeye hazır. NHK'nın bildirdiğine göre şirket, yedi aylık maaşın karşılığını ödeyecek.

Mevsimlik ikramiyeler tipik olarak Japon çalışanlara yılda iki kez ödenir ve bu miktarlar yıllara göre değişiklik gösterir. Fiilen bir işçinin yıllık alacağı maaşın bir parçası olarak kabul edilir. NHK; yönetimin, önceki sendika taleplerinden daha yüksek bir meblağ belirlemesinin "alışılmadık" bir durum olduğunu ve Sony'nin yirmi yıldır bu kadar cömert bir tutum sergilemediğini söylüyor.

Sony, çalışanlarına 7 aylık maaşlarını ikramiye olarak veriyor

Sendika, bu bahar müzakerelerinde 6,9 aylık temel maaşa eşdeğer bir ikramiye talep etti. Yönetimin böyle bir talepten daha yüksek bir miktar belirlemesi normalde alışılmadık bir durum olsa da Sony olumlu bir geri dönüş gerçekleştirdi.

Şirketin bu ay sona eren mali yıl için yaklaşık 10 milyar dolarlık rekor bir net kar bildirmesi bekleniyor. Bu da pandemi sürecinde insanların evde kalmasıyla birlikte Sony ürünlerine taleplerdeki artışı net bir şekilde gözler önüne sürüyor.

Şirket geçen Ekim ayında yaptığı açıklamada ilk PS5 satış hedefinin; PS4'ün lansman satışlarını geride bırakmak olduğunu söylemişti. Oyun sisteminin Kasım lansmanı ile 31 Aralık 2020 arasında 4,5 milyon PS5 konsolu sattığını duyurdu. Şubat ayında yayınlanan en son finansal çıktılara göre de tarihin en iyi yılını yaşıyor.

Sony

Salgın sırasında insanlar evde kaldıkça eğlenceye olan talebin artması, Sony'nin kazancını arttırmasına yardımcı oldu.

Sony'nin Oyunlar ve Ağ Hizmetleri bölümü için gelirini 25 milyar dolara ve 340 milyar yene (3.2 milyar dolar) kadar revize etti. Bu sayılar, Oyun ve Ağ Hizmetleri bölümü için bir rekor yılı temsil ediyor. Müzik bölümü de yıl sonu için güçlü rakamlar yayınladı ve gelirinin yılın son çeyreğinde 17,5 arttığını bildirdi.

Şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada: "Şu anda 7,6 milyon adetten fazla mali yıl için satış hedefimizi karşılama yolundayız, ancak müşterilerden gelen yüksek talep seviyesini tam olarak karşılayamadık. PS5 bekleyen müşterilere olabildiğince çok birim göndermek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz" dedi. Sony müşterilerin yüksek talep seviyesini tam olarak karşılayamasa da yıl sonuna kadar hedeflediği 18 milyon PlayStation 5 satışını gerçekleştirilebilir.

Ayrıca Play At Home kampanyası kapsamında dağıtılan PlayStation ücretsiz oyunlarını almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 14:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
classlord23
classlord23 29.03.2021 13:40
Calisanina bonkor davranan her firma yukselmeye mahkumdur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2021 13:07
Bu habere baya güldüm. İçinde yüzlerce geliştirici olan Sony Japon Stüdyolarını kapatıp üstüne şu an kalan çalışanlarına yedi aylık maaş dağıtmış. Baya bonkör :D Yersen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2021 13:00
Sony: Oyunları 70 dolar yapmayı düşünüyorum maliyeti kurtarmıyor biraderim anlıyor musun ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony Japonya'daki çalışanlarına 'yedi aylık maaş ikramiyesi' dağıtacak
İlginizi Çekebilir