Skate 4 İlk Bakış

Murat Oktay 10.06.2024 - 20:01
Skate 4 ile birlikte bu efsanevi serinin, kaykay oyunları dünyasında devrim yaratan yenilikçi oynanış mekanikleri ve gerçekçi fizik motoru ile tanışıyoruz.

Full Circle tarafından geliştirilip, Electronic Arts tarafından yayınlanacak olan Skate 4 hakkında geliştirici günlüğü videosu yayınlandı. İlk olarak 2007 yılında piyasaya sürülen kaykay oyunu serisinin yeni oyunu hakkında bilgi veren video ve Merlin'in Kazanı'na özel olarak sunulan bilgileri sizler için derledik.

Skate 4 Nasıl Bir Oyun Olacak?

Skate serisi, geleneksel kaykay oyunlarından farklı olarak, Flick-It adı verilen yenilikçi bir kontrol sistemine sahip. Bu sistem, oyuncuların analog çubuğu kullanarak çeşitli kaykay numaralarını gerçekleştirmesine olanak tanımakta. Gerçekçi bir kaykay deneyimi sunmak için hassas ve doğru hareketler yapmanızı sağlayan Flick-It mekaniği, serinin diğer kaykay oyunlarından ayrılmasına ve büyük bir hayran kitlesi edinmesine yardımcı olmuştur.

EA, yeni Skate 4 oyunu için Flick-It sistemini tamamen yeniden inşa etti. Amaç, her numarayı daha eğlenceli ve tatmin edici hale getirmek. İster tek başınıza, ister arkadaşlarınızla olun, San Vansterdam'ın her yerinde kendi eğlencenizi yaratmanıza olanak tanıyacak araçlara sahip olacaksınız.

Skate 4 Nasıl Bir Oyun Olacak?

San Vansterdam'da Keşfetme ve Özelleştirme

Oyuncular, kazandıkları ödüllerle karakterlerini ve kaykaylarını özelleştirebilecek, dünyaya yerleştirmek için yeni nesnelerin kilidini açabilecekler. San Vansterdam, San Vanelona ve Port Carverton’dan ilham almış olup, gerçek bir şehir gibi kendine özgü tuhaf, zengin bir tarihi ve efsanesi barındırıyor. Şu anda şehir merkezi bölgesine odaklanılıyor ve oyunculara çeşitli fırsatlar sunuluyor.

Ekip, birkaç ay sonra bıkılmayacak, dinlemeyi seçtiğiniz şeylere göre sürekli gelişen geniş bir müzik kütüphanesi oluşturmak için çalışıyor. Anlatım üzerinde de çalışılıyor ve yeni evimiz San Vansterdam'ı restore edebileceğiz.

Uzun Soluklu Bir Oyun Deneyimi

Skate'in temeli kendini ifade etmektir, bu yüzden oyunculara karakterlerini kaykayda istedikleri gibi özelleştirmeleri için birçok seçenek sunuluyor. Geliştiricilerin en heyecanlandığı konu ise uzun yıllar boyunca sizinle birlikte yaşayabilecek, büyüyebilecek ve gelişebilecek bir oyun inşa ediyor olmaları. Şehir, hikaye, kıyafetler, müzik, oyun modları ve daha fazlası sezondan sezona geçtikçe gelişmeye ve değişmeye devam edecek.

Oyunun geliştirici günlüğü videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.07.2024 07:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.06.2024 09:53
Kaykay Bully gibi bir oyun içinde kullandığın araç sadece. Hadi bu simülasyonda iki tur kaydık, e peki sonra? Ne bekliyorlar yani çevrimiçi saatlerce aynı şeyi mi yapacağız. Bir oyun geliştirip bu simülasyonu ona ekleyemezler çünkü rakip, alternatif olmak onları aşıyor mu? Kay kay nereye kadar.
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2024 04:07
Bende gerçeği vardı, kaç sene kaydım. Bu oyunda ustalaşmaya çalışan, saatlerini harcayan insanlara sonunda madalya mı veriyorlarmış? Bir rekabet bile söz konusu değil. Amaçsızca bir uğraş olurdu. Ancak senin hayal dünyandaki insanlar bu oyuna saatler harcıyordur. Parmak çocuk, peter pan falan.
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2024 02:48
skate 3'e yıllarını veren insanlar var, kaykay dediğin çok fazla olanak sağlayan bir taşıt ve gerçek hayatta olduğu gibi insanlar oyunda da hareketler yapmaya çalışıyor, ustalaşmaya çalışıyor, saatlerini harcıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Skate 4 İlk Bakış
İlginizi Çekebilir