Silent Hill 2 Remake’in Köpek Sonu Sadece PS5'te Farklı

Tunay Şahin 24.10.2024 - 11:48
Silent Hill 2 Remake, PS5'te farklı bir Köpek Sonu sunuyor. Bloober Team'in bu ikonik sonu nasıl yenilediğine merak ediyorsanız buyrun.

Polonyalı geliştirici Bloober Team, Silent Hill 2 Remake ile ikonik korku oyununu yeniden hayata döndürdü. Orijinal oyunun sadık bir yeniden anlatımını sunan remake, özellikle "Köpek Sonu" ile hayranları şaşırttı. Bu gizli son, oyunun farklı bir versiyonunu sadece PS5 oyuncularına sunarak dikkat çekti. (Haberimizde spoiler bulunmaktadır. Fazla bilgi almak istemiyorsanız lütfen okumaya devam etmeyin.)

Silent Hill 2 Remake’te İki Farklı Köpek Sonu

Orijinal Silent Hill 2'de, oyuncular Lakeview Hotel'deki bir kapının kilidini açmak için bir "Köpek Anahtarı" bulabilirler. Bu anahtar, Mira adındaki sevimli bir Shiba Inu’nun oyunun arkasındaki beyin olduğunu ortaya çıkaran, mizahi bir sona yol açar. Mira, oyunun olaylarını kukla gibi yöneterek bu sonu eğlenceli bir şekilde tamamlar. Shiba Mira daha önce de Silent Hill: Origins, Shattered Memories ve Book of Memories gibi oyunlarda da yer almıştı.

Silent Hill 2 Remake’te de Mira'nın geri döndüğünü görüyoruz. Yeni versiyonda, Shiba Inu’nun sahnesi orijinaline oldukça benziyor, ancak daha karanlık bir atmosfer ve küçük korku dokunuşları ile yenilenmiş durumda. Yine de, sahne sonunda komik havlama müziği ile biterek nostaljiyi koruyor. Ancak, oyunun disk üzerindeki 1.00 sürümünde bulunan bu son, daha uzun ve farklı bir deneyim sunuyor.

YouTuber TheKempy’ye göre, Silent Hill 2 Remake’in disk üzerindeki lansman sürümünde yer alan Köpek Sonu, James Sunderland’in Shiba Mira’yı vurmak üzere olduğu sahneler ve mizahi dokunuşlarla zenginleştirilmiş. Bu versiyonda, köpek, kahramanın hareketlerini kontrol ederek farklı karakter modelleri arasında geçiş yapmasını sağlıyor. Ancak, lansmandan önce bu uzun versiyonun değiştirilmiş olması, oyunun sadık bir yeniden yapım olma hedefiyle ilişkili olabilir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.10.2024 15:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Silent Hill 2 Remake’in Köpek Sonu Sadece PS5'te Farklı
İlginizi Çekebilir