1/4

Shogun 2: Total War

Murat Halilbeyoğlu 8.02.2011 - 16:50
İlk ağızdan Shogun 2: Total War hakkında...
Mart ayına yaklaşmaya yakın (gerçi daha şubat başı ama olsun, umut güzeldir) oyunların haberleri, görüntüleri, videoları, detayları da yavaş yavaş gelmeye başlıyor. Nitekim Mart ayı oyun dünyası açısından gizli hazine sandığının açılması gibi olacak. Birbiri ardına birçok oyun mart ayı içerisinde raflardaki veya dijital ortamlardaki yerini alacak.

İşte bu oyunlardan bir tanesi de İngiliz oyun yapımcısı Creative Assembly tarafından geliştirilip oyun camiası tarafından SEGA’nın dağıtımından çıkacak en iyi oyun gözü ile bakılan Total War: Shogun 2.

On sene önce Shogun oyunu ile başlayan Total War efsanesi tekrar özüne dönmeyi ve bunu muhteşem bir dönüşle yapmayı planlıyor. Geçen gün ön incelemesini yaptığımız oyun ile ilgili daha fazla neler öğrenebiliriz diye düşündük ve Creative Assembly’den sorularımızı yanıtlamaları için ricada bulunduk. Onlarda sağ olsun bizleri kırmadı ve meraklarımızı bir nebze olsun giderdiler.

Shogun 2: Total War
İşte Creative Assembly’nin üst düzey yöneticilerinden Craig Laycock ile yaptığımız röportaj.

Merlin: Total War camiası olarak yeni Shogun oyununun haberini duyunca çok heyecanlandık, nitekim o oyun bizim Total War seisindeki ilk göz ağrımızdı. Peki sizin yeni bir Shogun oyunu yapmanızdaki sebep neydi? Oyunculardan bunun ile ilgili bir talep mi geldi yoksa siz de Shogun’u bizim kadar çok mu seviyorsunuz?

Craig Laycock: Aslında oyun hakkında bir talep kesinlikle vardı, ancak işin aslı biz epey bir zamandır Shogun 2’yi yapmayı çok istiyorduk. İşin can alıcı noktası ise teknolojinin artık bizim bu oyun için istediğimiz noktaya gelmiş olmasıydı, oyunu geliştirmek için müthiş fikirlerimiz vardı ve biz de ekip olarak yaratıcılık konusunda doğru bir konumda olduğumuzu hissettik.

Merlin: Oyun hakkında aldığımız haberlerden bir tanesi de oyunda bir co-op modunun olacağı yönündeydi. Gerçekten de bir co-op modu bulunacak mı?

CL: Evet, oyunda bir multiplayer co-op campaing olacak. Böylece bir arkadaşınız ile birlikte Shogun’u oynayabileceksiniz. İkiniz paylaştığı galibiyet şartları, ikinizin paylaştığı bir görüş alanı (line of sight) olacak. Eğer sizin katıldığınız bir savaşta arkadaşınız sadece izleyici konumundaysa ona birliklerinizden bazılarını teslim edip savaşa katılmasını sağlayabileceksiniz.