Serious Sam 4 için geliştirici tarafından resmi mod desteği duyuruldu. Hırvat stüdyo Croteam tarafından geliştirilen ve Devolver Digital tarafından yayınlanan oyun için Steam Atölye desteği de birlikte geliyor.
Serinin yeni oyunu için gelen mod desteğini tanıtan bir video paylaşıldı. Parça parça geliştirici ekibin kullandığı motorun kullanıcılar tarafından ne amaçlarla kullanılabileceği gösteriliyor. Serious Engine geliştirici aracı, mod geliştiricilerine üzerinde çalışmak için kötü şakalarla dolu bir evren vaat ediyor.
Sahne modu (Scenery Mode) ile Serious Sam 4 için kendi özgün çevre tasarımlarını yapmanıza olanak sağlanıyor. Öyle ki gerek oyunun hazır modellerinden gerekse kendi yapmış olduğunuz 3D modellerden, kendi bölümünüzü tasarlayabiliyorsunuz. Ayrıca Node Shader özelliği, oyun motorunun standart shader özelliklerini geliştirmenize olanak sağlıyor. Bu sayede daha gerçekçi ve ortama daha iyi tepki veren materyaller üretmeniz mümkün oluyor. Blender ve Unreal Engine'den tanıdığımız düğümler aracılığıyla materyal programlama özelliği Serious Engine'de de bulunuyor.
Serious Sam 4 özelliklerinden biri olan "Legion" sistemi, Serious Engine'de "Battle Entity" olarak geçiyor. Yüzlerce hatta binlerce yapay zekadan oluşan orduların birbiriyle savaşmasını sağlayan bu sistem, mod geliştiricileri tarafından da kullanılabilir.
Atmosferi, ara sahneleri, araçları, ışın izleme teknolojisini ve daha fazlasını içeren birçok araç da resmi mod desteği ile birlikte kullanıcıların erişimine açılıyor. Eğer oyun geliştiriciliği konusunda bir şeyler yapmak istiyorsanız, mod geliştirmeye başlamak bunun için güzel bir adım olabilir. SpaceBourne geliştiricisiyle yaptığımız röportajda da geliştirici, işe böyle başladığını belirtmişti. İlgili röportajımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Peki sizler Serious Sam 4 resmi mod desteği konusunda neler düşünüyorsunuz? Mod geliştirme planlarınız var mı? Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.
İlginizi çekebilir:
Serious Sam 2 için 15 yıl sonra DEV güncelleme
Serious Sam4 PC sistem gereksinimleri