Sennheiser 373D oyuncu kulaklığı

Furkan Sakoğlu 9.08.2017 - 15:28
Ses uzmanından oyunculara yönelik kulaklık
Bir önceki kulaklık incelememde kulaklığın oyunlar için ne derece gerekli olduğuna da değinmiştim. Kısaca tekrardan hatırlatmak gerekirse, özellikle FPS türündfeki oyunlar için çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Bunun nedeni ise etraftaki seslere göre tepki vermemiz. Yani sağdan, soldan ya da arkamızdan gelen düşmanları anlayabilmemiz. Bu tepkiyi en iyi sağlayan olay ise kulaklıklardaki 7.1 desteği. Bu seferki inceleme masamıza konuk olan Sennheiser 373D'de 7.1 desteği olan kulaklıklardan biri ve 1350 liralık yüksek fiyatıyla da dikket çekiyor. Peki, bakalım fiyatını ne kadar hakkediyor?

Kutu ve Kutu içeriği

Öncelikle büyük bir kutuya sahip olduğunu söylememiz gerekiyor. Ön yüzünde kulaklığın resmi, arka yüzündeyse ürün ile ilgili bilgiler bulunuyor. Sağlam ve korumalı bir kutuya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında kutu içeriğinde ise kulaklık, kullanım klavuzu, garanti belgesi, bir adet 3.5mm jaklı Micro USB kablosu ve bir adet Dolby ses sürücüsünü bulunduran Micro USB girişli USB çıkışlı kablo bulunuyor. Ayrıca bu kablo üzerinden Dolby 7.1 ses sürücüsünü kapatıp açabileceğimiz düğme bulunuyor.

Tasarım ve Ergonomi

Tasarımına göz attığımızda ise sade ve yekpare bir görüntüsü olduğunu söylemek mümkün. Oldukça minimal bir görüntü sergileyen 373D hafif olmasıyla da bu minimal görüntüsünü de tamamlıyor. Fakat küçük ve hafif bir kulaklık olmasına karşılık esnek bir kulaklık değil. Yani kafanızdayken bir iki saat sonra sıkıntı verebiliyor. Her ne kadar kafa bendı ve kulak yastıkları kaliteli süngerle yapılmış olsa da pek yumuşak olmadıkları için kafanıza ve kulaklarınıza belli bir süre sonra baskı yaratabiliyor. Şahsen 2-3 saatlik kullanımımdan sonra kulaklarımı ağrıttığı için çıkarmak zorunda kaldım. Bu nedenlerden ötürü uzun saatler boyunca kullanacak kişilerin temkinli yaklaşmasında fayda var. Bunun dışında mikrofonunun da çok uzun olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki bunun avantajları ve dezavantajları var. Öncelikle avantajına değinirsek, herhangi bir ses kaybını doğrudan engelliyor. Çünkü neredeyse ağzınızın içine kadar uzanıyor. Dezavantajıysa, böyle olduğu içinde en ufak nefes alış verişleriniz bile karşı tarafın duymasına yol açıyor ve rahatsızlık verebiliyor.

Sennheiser 373D oyuncu kulaklığı

Performans


Performans konusunda ilk söylemek istediğim şey 7.1 desteğinin çok kaliteli olması. Buna rağmen kulaklığa 1.350 Tl verince 7.1 ses desteğinden daha fazlasını arıyorsunuz. Nasıl yani diye soracak olursanız, kulaklık henüz elimize ulaşmadan önce yaptığım araştırmalarda müzik modunun olduğunu öğrenmiştim. Kulaklığı kullandıktan sonra pekte önemi yokmuş dedim. Bunun nedeni ise Sennheiser marka bir kulaklıktan çok daha fazla beklentilerimin olmasıydı. Açıkçası müzik konusunda bu kulaklıktan beklediğim performansı tam olarak alamadığımı söylemeliyim. İşin arkasında Sennheiser olunca doğal olarak insanın beklentisi de farklı bir yönde oluyor.

Yani yüksek ses vermiyor, yüksek bas vermiyor ve bunlar yüzünden yüksek seviye kulaklık hissini tam olarak alamıyorsunuz. Ekolayzırına değinmek gerekirse, çok basite indirgediklerini belirtmeliyim. Müzik dinleyeceksiniz diyelim; müzik sekmesini seçiyorsunuz o kadar. Herhangi bir müzik türü ya da bas yükseltici, vokal yükseltici gibi hiç bir seçenek malesef bulunmuyor. Çok ucuza kaçılmış gibi geldi bize fakat tizlerinin çok iyi olduğunu söyleyebiliriz ve bununla birlikte üç boyutlu sesi de çok iyi verdiğini belirtelim. Herşeye rağmen kulaklığın çok berrak ve kaliteli bir 7.1 desteği olduğunu da kabul ediyoruz. Hatta belkide bugüne kadar kullandığım en iyi 7.1 desteğine sahip kulaklıklardan biri olduğunu söyleyebilirim.

Her ne kadar oyunlarda 7.1 seyesinde başarılı bir görüntü çizse de, eksik taraflarını ve 1350 liralık fiyatını düşündüğümüzde beklediğimiz fiyat performans odağını yakalayamadığını söylemeliyiz. Bunun dışında eksi yanlarından biri de dışarıya çok fazla ses sızdırması. Sizlere daha iyi anlatmamız gerekirse, kulaklık masada durduğu zaman verdiği sese baktığımızda, baya yüksek ses veriyor diyorsunuz. Fakat taktığınızda o ses yok oluyor sanki yarısı kadar ses veriyor ve bununla birlikte tüm o ses dışarıya çıkıyor. Oyun kulaklıklarının 7.1'i iyi vermesi için açık kulaklık olması gerekiyor, bu doğru ama piyasada olan ve daha önce denediğim oyuncu kulaklıkları bu konuda çok daha iyi bir performansa sahipti.

Özetleyecek olursak, oyun için olan 7.1 desteğinin çok iyi olduğunu kabul etsekte 1350 liralık fiyatına göre çok daha iyi işler başarması gerekiyordu. Umduğumuz ve bulduğumuz şeyler arasında açıkçası büyük fark var. Sennheiser kulaklık denildiğinde, akla çok iyi işler başarmış bir marka gelsede bu kulaklığa tam olarak beklenen değer verilmemiş gibi. Tabii ki de her insan farklı ses tonlarını seveceği için sizler beğenebilirsiniz. Bu nedenden dolayı denemeden kulaklık almanızı önermiyoruz.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 11:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sennheiser 373D oyuncu kulaklığı
İlginizi Çekebilir