RTÜK başkanı: 'Netflix lisans ve izin başvurusunu aldık'

Ersin Kılıç 3.09.2019 - 14:13
Netflix'ten açıklama geldi

Geçtiğimiz ay resmi gazetede yayınlanan kanun ile birlikte internet üzerinden Netflix, BluTV, Puhu TV gibi yayın yapan platformların Radro Televizyon Üst Kurumu'na bağlandığı açıklanmıştı. Bu yayınlara bazı koşulların yerine getirilmesi ve lisans başvurusu için süre verilmişti. Sona eren süre zarfında Netflix'in de başvuru yaptığı RTÜK başkanı tarafından açıklandı. 

RTÜK başkanı: 'Netflix lisans ve izin başvurusunu aldık'

Sabah saatlerinde Dr. Yaman Akdeniz, RTÜK başvurusunu yapan 320 şirket arasında Netflix'in olmadığını belirtmiş ve kurumun Türkiye'den ayrılma açıklaması yapabileceğini sözlerine eklemişti. Bu açıklamadan saatler sonra RTÜK başkanı ise başvuru yapan 600 şirket olduğunu ve bunların arasında Netflix'in yer aldığını belirten bir açıklamaya imza attı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin açıklamasında "Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların internet ortamından sunumuna ilişkin NETFLIX, BLU TV, PUHU TV, TURKCELL, VODAFONE, DIGITURK, TİVİBU gibi sektörde etkili yayıncıların da aralarında bulunduğu 600’ün üzerinde kuruluştan lisans ve izin başvurusu aldık. Hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi. Muhtemelen bugün yapılacak olan Netflix açıklamasında bu konu detaylarını görebiliriz.

Güncelleme: Netflix'ten açıklama geldi. Açıklama aşağıdaki gibidir.

“İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek”

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.09.2019 20:16
olması gereken buydu zaten.sıkı olmasada denetim şart
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2019 22:18
Yani sizin denetimden anladığınız şeyden gına geldi artık bana. Eğer ebeveyn kontrolü ile çözeceklerse güzel. Ancak Dark, Spartacus den tut da çoğu yabancı filmde sex içki sigara var. Bunlara buğu, o bölümlerin kesilmesi veya benzeri saçmalıklar gelecekse netflixin hiç bir anlamı yok.
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2019 13:39
Rtükten bahsediyoruz. Rtük artık önüne gelene sansür koyucak netflixte.
Kalan Karakter: 300 Gönder
kahvebitti
kahvebitti 4.09.2019 14:59
olası bir içerik sansüründe vs hiç acımam eskisi gibi parasız yollardan izlerim ... netflix den önce gitsinler rezil haldeki televizyon da ki programları hizaya soksunlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
burak_55
burak_55 4.09.2019 10:53
Nerflix milyar dolarlar vermeden çok güzel reklam yaptı. Lisans parasını çıkardı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.09.2019 16:18
600 mu kim abi bunlar ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
RTÜK başkanı: 'Netflix lisans ve izin başvurusunu aldık'
İlginizi Çekebilir