Riot Games Dövüş Oyunu Projesini İptal Etti

Tunay Şahin 10.07.2024 - 22:40
Riot Games, Pool Party adlı dövüş oyununu iptal etti. Şirket, sektördeki rekabet ve iç dinamikler nedeniyle bu kararı aldı.

Riot Games, League of Legends ve Teamfight Tactics gibi başarılı oyunlarının ardından dövüş oyunları sektörüne de giriş yaptı. Şirketin geliştirmekte olduğu ve şu anda Alfa testinde olan 2XKO, eski adıyla Project L olarak tanıtılmıştı. Ancak Riot, Mayıs ayında "Pool Party" kod adlı başka bir dövüş oyunu projesini iptal ettiğini duyurdu.

Riot Games İptal Edilen Dövüş Oyunu Projesi

İptal edilen "Pool Party" projesi, Super Smash Bros tarzında, League of Legends evreninde geçen bir yakın dövüş ve platform oyunu olarak planlanmıştı. Projede 70-80 kişilik bir ekip görev alıyordu, ancak Riot bu projeyi durdurma kararı aldı. Proje sonlandırıldıktan sonra, ekibin yarısı stüdyo içinde başka pozisyonlara yönlendirildi, ancak yaklaşık on kişi işten çıkarıldı ya da kendi istekleriyle şirketten ayrıldı.

Riot Games İptal Edilen Dövüş Oyunu Projesi

Riot Games'in kıdemli iletişim direktörü Joe Hixson, "Ar-Ge'nin çeşitli aşamalarında her zaman bir dizi projemiz var ve projeleri için yıl içinde bazı değişiklikler gerçekleşiyor" dedi. Riot, projenin iptal edilmesinin nedenlerini açıkça belirtmese de, dövüş oyunları sahnesinin artık doymuş olabileceğini ve bu durumun kararlarında etkili olmuş olabileceği düşünülüyor.

Bu iptal, Riot Games'in yıl başında 500'den fazla çalışanı işten çıkardığı ve bütçe kesintilerine gittiği bir döneme denk geliyor. Şirketin dövüş oyunları alanındaki diğer projesi 2XKO'nun ise 2025 yılında çıkması planlanıyor ve oyunun Alfa testleri için kayıtlar devam ediyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 18.10.2024 06:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.07.2024 11:12
Online ve rekabetçi bir oyun olacağından belki de riotun lol ve valorant dışında çıkardığı oyunlar arasında en başarılısı olacaktı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2024 01:14
Ah be, beklentim vardı aslında.
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2024 02:27
Sf6 verelim canım
Kalan Karakter: 300 Gönder
Riot Games Dövüş Oyunu Projesini İptal Etti
İlginizi Çekebilir