Ridley Scott, yeni bir Alien filmi çekmeyi düşünüyor

Özgür Deveci 6.06.2020 - 11:55
Alien filminin yönetmeni Ridley Scott, Times dergisi film eleştirmeni Justin Chang'a verdiği bir röportajda yeni bir Alien filmi çekmek istediği söyledi.

Kargo gemisi Nostromo görevinden dönmekte iken geminin ana bilgisayarı Mother yakındaki bir gezegenden bir sinyal alındığını ve 7 kişiden oluşan mürettebata (Ripley, Parker, Ash, Dallas, Lambert, Brett ve Kane) gezegeni araştırma emrini verir. Gezegene 3 kişilik bir takım iner. Kane garip yumurtalar keşfeder. İncelediği yumurtadan akrebimsi bir yaratık fırlar, Kane'in kaskını asitle yakar ve suratına yapışır. Lambert ve Dallas Kane'i geri getirirler ve Ripley'in karantina kurallarına uymak istediği için karşı çıkmasına rağmen Ash onları gemiye alır ve korkunç olay zinciri tetiklenmiş olur. Böyle başlamıştı ilk Alien filmi. Tam 41 yıl önce.

Ridley Scott, 1979 yılında ilk Alien filmini çekmesinin ardından serinin devam filmleri James Cameron, David Fincher ve Jean-Pierre Jeunet tarafından yapılmış olsa da Scott, 2012'nin Prometheus'u ve 2017'nin Alien: Covenant'ı ile ana hikayenin evrenine geri döndü. Sırada üçüncü bir film yolda gibi görünüyor.

Ridley Scott, yeni bir Alien filmi çekmeyi düşünüyor

Sonrasında Disney'in Fox'u satın almasıyla birlikte Alien serisinin devam filmlerinin olup olmayacağı da her zaman merak konusu oldu. Scott bile bu konu hakkında çoğunlukla sessizdi. Şimdiye kadar. Usta yönetmen Ridley Scott tarafından 1979 yılında çekilen bilim kurgu türündeki Alien serisinin devam filminin geleceği geçtimiz yıl duyurulmuştu. Ridley Scott, Alien serisinde anlatılacak daha çok şey olduğunu 1979’da çıkan orijinal filmin öncesini çekebileceğini belirtti.

Scott, geçtiğimiz hafta Los Angeles Times dergisi film eleştirmeni Justin Chang'in konuğu oldu. Chang ile yaptığı konuşmada Scott pandemi sonrasında filmin geleceği hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

"Alien'da hala kat edilmesi gereken çok fazla yol olduğunu düşünüyorum ama sanırım yeniden evrilmesi gerekecek. Bu filmi çekerken düşündüğüm şeylerden birincisi neden hep yumurtalarını taşıyan böyle bir yaratığın yaratıldığını, neden bu savaş aracında seyahat ettiğini düşünürdüm. Uzay aracının ve yumurtaların amacı ne olabilirdi? Sorulması gereken şey bu. Kim, neden ve ne amaçla? soruları bir sonraki düşünceyi oluşturuyor."

Peki, siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Kimler yeni Alien filmini merakla bekliyor? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 21:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2020 14:55
Alien en sevdiğim serilerden biri. Yeni bir Alien filminin çekilmesini çok isterim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2020 06:50
İnşallah çeker alien harika bir filim bütün seriyi izledim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2020 01:46
Filmdeki David saçmalığı yine devam edecekse kalsın, istemez.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2020 20:54
Ridley Scoot Premetheus ve covenant karışımı bir filmle tekrar gelebilir Robot David yeni sürüm saçmalığı görevinin dışına çıkması kendi evrimini başlatması yaratıkların ve mühendislerin karışımı covenant açıkçası filmde beklentilerimi karsilamiyor Alien yeni serisi nasıl olacak bekleyip göreceğiz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2020 20:50
Alien covenant bence eski ve prometheus arası bir filmdi filmin ortalrinda bile yeni alien gelir mi diye merak ettim bence Ridley Socutun kafasında bir soru işareti vardı açıklamada filmin sonunsonunda yumurtaları değiştirmesi bence bir rastlantı değil yeni Alien umarım covenanttan daha iyi olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ridley Scott, yeni bir Alien filmi çekmeyi düşünüyor
İlginizi Çekebilir