Resident Evil serisi dünya çapında 100 milyon adet sattı

Mahmut Sever 20.05.2020 - 10:56
Resident Evil serisi dünya çapında tam 100 milyon adet kopya satmayı başararak, kendi rekorunu da bir kez daha kırmayı başardı.

Capcom'un en beğenilen ve en çok satan oyun serisi olan Resident Evil dünya çapında 100 milyon adet kopya satarak kendi rekorunu kırdı. Daha önce 90 milyon adet ile en çok satan korku oyunu ünvanını almıştı. Şirket bugün itibariyle sayıyı güncelleyerek 100 milyon adet olarak açıkladı ve kendi rekorunu kırmış oldu. Capcom, Resident Evil kadar son derece başarılı olan diğer oyun serilerinin de bu zamana kadar kaç adet kopya sattığını açıkladı. Buna göre Monster Hunter World 63 milyon ve Street Fighter 44 milyon adet kopya satmayı başarmış. 

Resident Evil serisi dünya çapında 100 milyon adet sattı 

Rekor kırarak bu kadar oyun satmayı başaran Capcom başarılara doymamış olacak ki şirketin ceo koltuğunda oturan Kenzo Tsujimoto "tüm hayranlarımızın beklentilerini karşılamak için kararlı bir şekilde satışları daha da yükseltmeye bağlıyız" sözlerini söyledi. Kenzo Tsujimoto bu başarılanın hayranları tarafından olduğunu ve çok memnun olduklarını da ayrıca ekledi. Capcom'un başarıları bununla da bitmiyor.

Öyle ki Kenzo Tsujimoto serinin son oyunu olan Resident Evil 3 remake'in geçtiğimiz ay piyasaya sunulmasından bu yana oyunun tam iki milyon adet kopya sattığını belirtti. 100 milyon adet kopya satmayı başarmış olan Capcom'un en büyük destekcisi Resident Evil 2 remake. Oyun çıkışından bu yana tek başına 6,5 milyon adetten fazla kopya satarak firmaya büyük bir başarı sağlamış.   

Şirket geçtiğimiz günlerde Resident Evil 3 Remake'in başarısından dolayı yeniden remake şeklinde gelecek olan Resident Evil 4'ün çalışma şeklini ve birimini baştan aşağı değiştirdiğini belirtmişti. Söylenene göre 1999 yılında çıkan orijinal Resident Evil 3'te bulunan bazı kısımlar ve sahneler bilinmeyen sebeplerden dolayı remake için eklenememişti. Ancak gelecek olan Resident Evil 4 remake'te böyle olmaması için çalışma şeklini ve birimini bu sebeple değiştirdiklerini açıkladı. 

Resident Evil serisi dünya çapında 100 milyon adet sattı

Resident Evil 4 remake'in fiyatlandırılması ve piyasaya ne zaman sunulacağı hakkında henüz bir bilgi yok ancak çok yakında sürpriz bir şekilde piyasaya sunulacağı düşünülüyor. Görünen o ki Capcom en beğenilen ve popüler olan Resident Evil oyunlarının hepsini remake şeklinde oyunculara sunacak. Serinin son oyunu olan Resident Evil 3 Remake, 3 Nisan 2020 tarihinde Playstation 4, Xbox One ve PC için çıkışını gerçekleştirdi. 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 18:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.05.2020 13:27
inşallah ps5 e hepsi paket olarak bir cd de gelirdi arşivimizde daha iyi durur :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2020 13:21
resident evil 1 hayatımda oynadığım ilk oyundur age of empires 1den önce.o zaman 12 yaşındaydım.şuan 34
resident evil kesinlikle 100 milyon satmayı hakediyor ama re3 remake haketmiyor.dahada fecisi remember me gibi oyunlar capcom tarafından devamı satış az diye getirilmiyorken re3 remake 2 milyon...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil serisi dünya çapında 100 milyon adet sattı
İlginizi Çekebilir