1/2

Resident Evil: Revelations HD

Mert Günhan 8.04.2013 - 15:13
Halis mulis Resident Evil geri dönüyor
Resident Evil serisinin ilk oyununu hatırlarsınız. Muhteşem atmosfer, muhteşem karakterler ve inanılmaz karanlık hikayesiyle gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan birisiydi ve Survival Horror tanımını oyunculuk sözlüğüne katmıştı.

Resident Evil yıllar geçtikçe ister istemez bazı değişiklikler geçirdi. Modern oyun anlayışıyla birlikte yoğurulan seri, özellikle son oyunu Resident Evil 6 ile hayranlarının tepkisini çekerken, Revelations yeni jenerasyon RE oyunlarına oldukça güzel bir örnek olmuştu.

Revelations, iyi bir oyundu, özellikle bizim sevdiğimiz ve özlediğimiz Resident Evil formülünü sunmakta olduğu için daha bir ayrı sevmiştik. Evet belki muhteşem bir oyun değildi fakat bize ilk RE’nin lezzetini sunuyordu. (Lezzetli çipetpet)

Resident Evil: Revelations HD
Bioterörizm konsepti üzerinden ilerleyen bol entrikalı hikayesi ile şahane bir paket olarak gelen Revelations, HD versiyonu ile aynı lezzeti sunabiliyor mu peki? Benim dikkatimi çeken konu, “Single Player öldü” tartışmalarının harlandığı son ayların pek çok Single Player oyuna gebe olması. Revelations 10 saatin üstünde oldukça alengirli senaryosu ile bu Single Player algısını HD olarak kırarken, bu tartışmalara ne kadar tamah etmeliyiz?

Revelations eksen olarak çok sevdiğimiz, Chris Redfield ve Jill Valentine ikilisine odaklanıyor. BSAA’nın ajanları olarak gördüğümüz bu ikili, Resident Evil 4 ve 5 arasında geçen hikaye boşluğunu dolduran bir maceraya atılıyorlar. Terragrigia adasına yapılan bioterörizm saldırısından sonra yaşananları anlatan oyun, hikaye anlatımı olarak TV dizisi tadında, bölümsel bir format kullanıyor, bu atmosferi oldukça destekleyen bir durum.

Söz konusu HD yenilenmiş bir versiyon olduğu için, görüntüler Revelations’ın ilk halinden kat kat iyi, hikayenin geçtiği ana alan devasa bir gemi olduğu için, oyun alanı sürekli olarak dar koridorlar, rahatsız edici odalar ve ıslak yıkıntılardan oluşuyor. Survival Horror denildiği vakit dar koridor zaten olmazsa olmaz bir konsepttir.

Resident Evil: Revelations HD
Üzerinize gelen deforme olmuş yaratıklara ateş ederken kaçabileceğiniz çok yer olmadığından, gerginlik had safhada oluyor. HD versiyon ise yenilenmiş görüntüleriyle bu gerginlik atmosferini oldukça destekliyor, “işte benim özlediğim Resident Evil bu!” diyorsunuz. Bir de Capcom oyunu HD yaparak oyunun orijinal olarak çıktığı platform olan 3DS’ten alıp büyütmüş, bu bize 3DS’te Revelations’ın halihazırda ne kadar güzel göründüğünü gösteriyor adeta.

Bu atmosferi yer yer bozan elementlerden en önemlisi sanırım Jill ve Chris’in yanında bulunan yardımcı karakterler. Özellikle Jessica Sherawat gerçekten tam anlamıyla bir atmosfer yok edicisi. Hikaye için önem teşkil ediyorlar tabii fakat davranışları ve hareketleri oldukça suni. Zaten Revelations’ın genelinde karakterlerin hareketleri ve sesleri duruma hiç uymuyorken, bu iyice atmosferi baltalıyor.