PlatformlarPC, PlayStation 3, XBox 360, PlayStation 4, XBox One
Yapımcı - YayıncıCapcom - Capcom
Çoklu Oyuncu: Var
Oyun Türü: Aksiyon,Korku
Merlin Puanı68
3 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%56
ArtılarSonraki bölümler için umut veren hikaye. Raid mod fena değil. Bölümler arası çok fazla bekleyemeyeceğiz.
EksilerTüm bölümler çıkmadan çevrimiçi co-op yok. Şu haliyle isminin başındaki Resident Evil ismini hak etmiyor. DLC fırtınası Raid modu için ileride can sıkabilir.
Kim olayı popüler etti? Hani ilk kim başlattı. Biraz araştırayım dedim, 1979’a kadar gidince kendime sakin olmam gerektiğini bir kez daha hatırlatmak zorunda kaldım. Dunjonquest isimli, Automated Simulation tarafından geliştirilen oyun, ilk episodic/bölümlerden oluşan oyunmuş. Sonrasında pek çok oyun bunu denemiş ama hiçbiri 2007’ye kadar öyle çok başarılı olamamış. Half-Life 2: Episode 1-2 bölümlerden oluşan oyunları popüler eden etken olmuş.
Bu olay gerçekten canımı sıkmaya başladı. Kendimden örnek vereyim: Tales From the Borderlands’in ilk bölümünü ben incelemiştim. Baktım güzel oyun, gittim kendime de bir tane aldım. Tüm sezonun parasını verdim ve beklemeye başladım. Her ay yeni bir bölüm beklerken, Game of Thrones çıktı, ikinci bölümü çıktı ama bizim oyundan haber yok. Belki ben bilinçsiz tüketici rolündeyimdir, bilmiyorum. Hani ben koca oyunun tamamına para veriyorum ve yapımcılar bana bölüm çizelgesi bile vermiyorlar. Bunun çok ciddi bir problem olduğunu düşünmekteyim. Eğer bölümlerden oluşan bir oyun yapıyorsan ve sezonu satıyorsan, tüm bölümlerin çıkış tarihini müşterinle paylaşman gerekiyor.
Bu noktada hızlı bir şekilde Resident Evil’a dönmek gerekiyor. Hani kimin fikriydi merak ediyorum. Resident Evil: Revelations 2 yeterince uzun bir isimken, Resident Evil: Revelations 2 - Episode 1: Penal Colony diye oyun yapmak kimin aklına geldi? Resident Evil serisinin bölümlerden oluşması ne kadar mantıklı? Tales From the Borderlands, Game of Thrones, Dreamfall Chapters’ı kesinlikle anlayabiliyorum, zaten dizi gibi oyunlar ama Resident Evil cidden ne alaka?
Bu durumda tek tesellimiz her hafta yeni bir oyunun çıkacak olması oluyor.
Bir oyun düşünün: Her saniyesiyle sizi geren, her açılan kapıyla kalbinizi gümbürdeten… Soluk soluğa kalmışken, kendinizi asla yenemeyeceğinizi bildiğiniz düşmanların arasında hayal edin. Muhteşem vuruş hissine rağmen, cephanenizin asla yetmeyeceğini bildiğiniz için kaçmaya çalıştığınızı tüm bunlara ekleyin. Gördüğünüz her daktilonun gerçek dünyada sıcak duşa tekabül ettiği bir oyun. Bulmacaları çözerken bulunduğunuz çevreyle tam etkileşime girebildiğiniz, efsaneler ötesi bir oyun.
Diyalogları ustaca yazılmış, her bir düşman özenle modellenmiş olsun. Grafikleri, kontrolleri sizi oyuna hapsedecek kadar kaliteli olsun.
Ne yazık ki bahsettiğim oyun bundan 11 sene önce çıktı ve ismi de Resident Evil 4’tü. Mikami elini ayağını markadan çektiğinden beri cidden Resident Evil serisi o şaşalı günlerini özlemekle meşgulüz. Tamam, serinin müdavimleri bir şekilde çıkan yeni oyunları sevebiliyorlar, hani kendilerini inandırabiliyorlar ama… Resident Evil gibi bir isimden bahsediyoruz. Oyun dünyasına damga vurmuş 10 kült oyunu saysak, rahat ilk beşe girebilecek bir isim. Bu yüzden kimse kusura bakmasın, ben Resident Evil: Revelations 2’yi bir yere kadar kabul edebiliyorum.