Resident Evil Requiem PS4’te Özel Versiyonla Çıkabilir

Muhammed Kayan 4.09.2025 - 09:31
Resident Evil Requiem’in yalnızca yeni nesil konsollara geleceği sanılıyordu. Ancak sızıntılar, PS4 için farklı bir sürümün hazırlandığını öne sürüyor.

Capcom’un merakla beklenen yeni korku oyunu Resident Evil Requiem, resmi açıklamalarda yalnızca PS5, Xbox Series X/S ve PC için doğrulandı. Fakat oyun dünyasında dolaşan söylentiler, bu yapımın PS4 sahiplerini de kapsayabileceğini gündeme getirdi. Özellikle son günlerde art arda gelen iddialar, özel bir last-gen sürümünün geliştirilmekte olabileceğini işaret ediyor.

Resident Evil Requiem İçin PS4 İddiaları

Sızıntılarıyla tanınan Dusk Golem, Resident Evil Requiem’in PS4 için de geleceğini duyduğunu söyledi. İddialara göre Capcom, son nesil donanımlara özel geliştirdiği teknolojileri korurken, PS4 için kırpılmış ve uyarlanmış bir versiyon hazırlıyor. Bu durum, eski ve yeni nesil arasında farklı teknik çözümlerle üretilmiş ayrı sürümler olabileceği anlamına geliyor.

Golem, Requiem’in PS5 ve Series X/S’te ışın izleme tabanlı yeni aydınlatma sistemine sahip olacağını, ancak PS4 sürümünde bu özelliklerin yer almayacağını belirtti. Bunun yerine, RE Engine kullanılarak farklı bir teknik altyapıyla daha sade bir deneyim sunulabileceğini öngördü.

Capcom’un bu stratejisinin arkasında ise geniş oyuncu kitlesine ulaşma hedefi olabilir. Şirket başkanı Haruhiro Tsujimoto, yakın zamanda Monster Hunter Wilds’ın “PS5 bariyeri” yüzünden beklentilerin altında kaldığını söylemişti. PS5’in yüksek fiyatı ve sınırlı kullanıcı tabanı, firmanın last-gen desteğini sürdürmesini mantıklı kılıyor.

Ancak PS4 sürümünün çıkışta mı sunulacağı, yoksa daha sonra mı geleceği henüz net değil. Bu belirsizlik, yeni nesile geçiş yapmamış oyuncuların biraz daha beklemek zorunda kalabileceğini gösteriyor. Resident Evil hayranları için tek kesinlik ise Requiem’in Capcom’un en iddialı projelerinden biri olacağı.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 11.10.2025 08:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2025 01:01
Çıkmasın kopun artık eski nesilden biz yeni nesilin tüm gücünü istiyoruz bunun için aldık Play Station 5i kusura bakmayın arkadaşlar ama gerçekten doğru değil tamamen yeni nesile geçişin hala yapilmamasi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2025 12:04
Büyük ihtimalle çıkacaktır. RE: Requiem'in çıkışından sonraya kalır. Gelecek sene Nisan veya Mayıs gibi gelebilir diyorum. Tam yaz döneminde çıkarırlar klasik Capcom taktiği.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2025 23:50
gelsin ya.. ben ps5 alamadım maalesef.. hatta dead space remake i de ps4 e getirebilir misiniz
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2025 11:44
Tabi efendim:D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2025 19:51
aklı olan biri eski nesil konsola oyun yapan yani yeni nesile geçmeyen call of duty resident evil gibi oyunları almaz sadece bunlar değil hangisi olursa olsun
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2025 08:45
Resident evil psvr2'de bile çoğu yerde foto realistik görüntüler verebilen bir firma nesil geçişi açısından sorunu olduğunu sanmıyorum. Olay tamamen switch 2 portu icin zaten işlem yapılırken ps4'unde benzer konfigurisyonla aradan çıkartılması.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.09.2025 02:41
Atari için de çıkartsınlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil Requiem PS4’te Özel Versiyonla Çıkabilir
İlginizi Çekebilir